KAAG uitgelaten bij Racing op 12 juni

Als wilde racepaarden mochten onze KAAG atleten eindelijk uit hun startbox knallen.  Gisteren was op RCG de eerste officiële wedstrijd na de versoepelingen, lees vooral de eerste wedstrijd voor velen na heel lang op hun honger te hebben moeten blijven zitten.  Voor een pak onder hen ook de eerste wedstrijd bij ‘de groten’ want als cadet ben je ook al een beetje AC.

Met ongeveer 25 blauw witten waren we, hier en daar moest iemand de studieboeken boven de tartan verkiezen maar hun beurt komt later nog wel.

Zonder podia maar vooral met een heleboel PR’s mogen we letterlijk en figuurlijk van een zonnige hartverwarmende atletiek middag spreken.  Al leek het in het begin wat onwennig na al die tijd, maar eens die wolken wegtrokken was het blue sky, merendeel een lach maar ook al eens een traan, maar vooral veel goesting, all over the RCG place.

Zonder afbreuk te doen aan de vele vrolijke PR momenten wil ik er toch 2 uitkiezen die iets meer de KAAG geschiedenisboeken mogen kleuren.

Viktor Van Aerde zet zijn opmars bij het hoogspringen ook als scholier verder, hij slaagde er nu ook in de magische grens van 2m te doorbreken.  Met 2.02m (KAAG CR) gaf hij aan dat ze later op het BK zeker rekening met hem gaan moeten houden.

Ook Lars Coene vond tussen de studieboeken de kracht en motivatie om ook zijn PR/KAAG CR met de 2kg disc nog iets aan te scherpen tot 47,86m

Het zou wel eens een mooie zomer kunnen worden.

Up to the next