BK AC Brussel veel PR’s 1 zilveren discus

Het is even wennen, nu de ‘zekerheden’ de ‘anciens’ Nenah, Sarah, … op atletiekpensioen zijn.  Tijd aan de ‘jeugd’ om op te staan en onze kleuren te verdedigen op menig kampioenschap. Met 15 mochten ze uiteindelijk naar het BK weekend trekken.  Dit resulteerde in een mooie vracht PR’s en een fraai aantal leerrijke finale plaatsen.

Jonas De Smet was bevoorrecht deelnemer aan een fraaie 400m finale waar hij met een 47″77 knap 7e werd.

Robin Van Damme vocht zich in een weekend met 2x een PR  51″69 naar een net niet maar toch deugddoende 4e plek in zijn 400h finale.  Hij plukt hiermee wel een KAAG CR uit 1982 van de CR tabel.

Ewout, vorig jaar nog een knappe medaille op 110h, vocht zich met een nieuw PR en straf nieuw CR van 14″48 in de meest sfeervolle race van de middag naar een 5e plaats net voor zijn maatje en clubgenoot Robin Goossens die met 14″90 beslag legde op de 6e plaats.

Jente zag bij verspringen in de laatste ronde een medaille in het zand verdwijnen.  Met 7m15 kwam hij uit op de minst leuke plek op een kampioenschap 4e.

Scholier Viktor Van Aerde kwam ervaring opdoen bij de grote jongens en bevestigde al het goede van de voorbije weken, met 2m01 kwam hij op een 8e plek terecht in de einduitslag.

Lore Quatacker dook in de finale 1500 nog onder haar vorig PR maar voelde de benen nog een beetje van haar PR race 4’27.67 op zaterdag, 11e in de zondag finale.

Het was lang wachten op een eerste KAAG podium.  Die eer en krachttoer kwam er finaal toch.  Junior Lars Coene zette ook zijn pad richting Belgische top verder verder.  Met een nieuw 2k PR/CR van 49.32m knalde hij bij zijn eerste worp naar een zilveren medaille.

De regen bleef in OVl maar vanuit Brussel brachten we toch een paar zonnige prestaties mee naar Gent.

Foto’s

400-400h-100h-Disc video’s