Brugge onder nieuwe kan/ben regels

Vorig weekend zijn we met een kleine groep kangoeroe en benjamins naar Brugge getrokken om voor het eerst kennis te maken met de nieuwe wedstrijdvorm voor deze leeftijdscategorie. Deze alternatieve competitievorm is minder technisch en iets speelser, maar leunt wel aan bij de reguliere competitievorm. Dit houdt het leuk voor de kleinsten, maar zorgt er ook voor dat ze toch al eens wat wedstrijdervaring kunnen opdoen.

Wat is er nu allemaal veranderd?

  • De deelnemers worden in 3 groepen verdeeld, met in elke groep maximum 25 atleten. Deze groepen nemen om beurt deel aan de verschillende disciplines in een rotatiesysteem, met een begeleider van de organiserende club die steeds bij dezelfde groep blijft. In deze groepen zitten jongens en meisjes samen.
  • Opwarmen gebeurt in 1 grote groep, samen met de atleten uit andere clubs.
  • De verschillende disciplines zijn wat aangepast, zodat ze op maat zijn van de mogelijkheden van een kind. Dit zorgt ervoor dat de disciplines gemakkelijker uit te voeren zijn. Toch is er nog steeds een duidelijke link met de disciplines die de oudere atleten uitvoeren. Mocht je geïnteresseerd zijn in meer details over de verschillende disciplines, dan kan je deze terugvinden in de wedstrijdgids via volgende link:

http://www.atletiek.be/admin/storage/main/20210311-wedstrijdgids-kangoeroes-benjamins.pdf

  • De wedstrijd zelf duurt 2u (30), gedaan dus met het lange wachten op wedstrijden.
  • Na de wedstrijd krijgt elke deelnemer een sticker met zijn/haar resultaten op. Deze kan je na afloop in je paspoort kleven en zo al je prestaties bijhouden.
  • Voorinschrijven is verplicht.

 

Wie geïnteresseerd is om zelf eens deel te nemen aan deze nieuwe wedstrijdvorm kan alvast zondag 29/08 aanduiden in zijn agenda. Dan organiseert KAAG in de voormiddag namelijk zelf een wedstrijd voor kangoeroes en benjamins. Maar wie niet zo lang kan wachten kan ook al vroeger deelnemen aan een vroegere wedstrijd. Hierover zal later nog meer gecommuniceerd worden via Twizzit. Wie graag meedoet aan een wedstrijd laat dit best ook zo snel weten aan 1 van de trainers, zodat ze jou een borstnummer en paspoort kunnen meegeven voor de wedstrijd. Hieronder vind je een aantal foto’s terug van de wedstrijd in Brugge.

 

Hopelijk zien we velen van jullie op  de wedstrijd in de Blaarmeersen!

Hanne en Febe Roels

 

Foto’s