Rayan knap 6e op EK

Op het EK U23 in Tallinn werd onze Rayan Vanderpoorten gisteren knap 6e in de finale van de 3000 steeple.  Met 8’44.93 (CR/PR) doet hij ook beter dan z’n EK kwalificeer tijd eind mei in Oordegem.

Tevreden atleet en coach dus.

Rayan z’n verhaal:

Mijn doel was eigenlijk al behaald nog voor ik daar toekwam. Finale was het doel en da heb ik dan kunnen afdwingen door in de reeksen voor een snelle wedstrijd te zorgen en dan mee te gaan met de verliezende tijden. Kben toen wel heel diep moeten gaan door de te snelle start maar heb ondanks dit wel nog stand kunnen houden in de laatste ronde. De finale was eigenlijk al gek dus alles wat er zondag nog bij kwam was een extra. Ik wist dat ik beter kon met een betere indeling en heb het in de finale dus afwachtend gehouden. Telkens mooi in het pak mee zijn en de plek proberen te behouden. Dit was wel Moeilijk maar heb dit wel kunnen doen door mij niet te laten doen in het duwwerk. Op 1200m van het einde ging de hongaar er van door en heb express daar niet op gereageerd om toch niet stil te vallen in de laatste ronde. De balken nemen met vermoeide benen zorgt voor meer tijdverlies dan het winst oplevert door te snel te versnellen. Het tempo ging wel de lucht in maar het was pas de laatste 300m dat het alles opensmijten was. Ik kwam de finale met het doel om alles te geven en mijn mannetje te staan maar op een 6e plek durfde ik op voorhand niet hopen.