Spanning op het BK MK in Herve

Succesvol maar ooooh zo spannend BK MK weekend in Herve.  Slecht voor menig tikker.  De aan MK eigen mentale druk die soms groter is dan de fysieke, en dan met respectievelijke 6 (heptathlon schol meisjes) en 14 punten (hexathlon) na 2 dagen strijd op het scherpst van de snee het gouden laken naar je toetrekken in een bloedstollende 800m, niet simpel.  Dikke proficiat aan gouden Yelena Boone (schol) en Camille Sonneville (cad).

UPDATE: Blijkbaar was er een fout in de uitslag van de scholieren meisjes geslopen, een typfout bij het overnemen van de papieren uitslag. De 29m96 van Yelena in het speerwerpen bleek jammer genoeg slechts een 26m96, wat haar door de scherpe concurrentie met de atleet uit Tienen doet zakken naar een nog steeds heel verdienstelijke tweede plaats.

Ook cadetten en debutanten Jade Cuvelier en Maite Potvin speelden mee in de hoogste gelederen en scherpten hun honger naar meer en nog beter aan met een mooie 4e en 7e plek.

Bij de jongens cadetten al een bijna even strak verhaal.  Daar kon Finn Coene zich na een dagje achtervolgen toch nog naar een fijne bronzen medaille knokken dankzij een strakke afsluitende 1000m.  Teamgenoot Guust Van Autreve debuteerde op een deugddoende 7e plek.

Foto’s volgen