Nijvel Criterium des Jeunes 25 sept

Kleine maar uiterst stevige delegatie kaag jeugd in het traditionele officieuze BK voor de jeugd, of hoe heet je anders de enige meeting waar LBFA en VAL atleten op selectie het beste van zichzelf mogen komen geven?

De pupillen jongens aflossingsploeg gaf al vroeg in de ochtend het goede voorbeeld om op het eerste podium reeds met goud te pronken. Later zou Geirnaert Jan er nog 2 gouden exemplaren aan toe voegen door zowel hoog als ver als primus af te ronden.

Ook Sten Coene en Mats Trotteyn mochten 2x aan het podium passeren.  Sten zag zijn discus op een zilveren plek landen en liet zijn kogel nog meer schitteren met een gouden worp.  Mats moest eerst de kwalificaties in de 150h met reekswinst overleven om dan als laatste nummer van de dag in de finale van die 150h brons te ontvangen.  Tussendoor had hij, eerder verrassend, maar zeker verdiend zilver mogen vieren met een nieuw PR bij verspringen.  Van Laecke Tristan mocht ook nog aanschuiven aan het discuspodium voor een bronzen medaille. Zo had elke KAAG geselecteerde minstens 1 medaille, zalig toch…?