PK MK Deinze 25-26 sept

Wat te doen op allicht het laatste zomerse weekend van september?  Dan heb je nogal eens de neiging een PK MK tussen de boterham te leggen.

De ene enthousiasteling met “zouden we eens geen 10-kamp doen”? De andere met torenhoge ambities hoog te scoren.  Nog een andere competitie snuivend na te lang blessureleed en met een goed gevoel de winter in (behalve morgen vroeg dan allicht).  Een laatste groepje jeugdige dames debuterend en zien dat het wel leuk is.

Nu je, leuk is relatief.  Velen “kijken uit” naar de afsluitende “te lange afstand” maar onderweg hebben ze mogen proeven van alle aspecten van de meerkamp, waarin kameraadschap en teamspirit het geheel naar een andere hoogte brengt dan elk ander willekeurig individueel nummer.

We mochten ook genieten van een volledig blauw podium.  Bij de cadetten dames zorgden Maîté Potvin, Jade Cuvelier en Camille Sonneville voor die stunt.  Al maakten ze het elkaar onderweg niet makkelijk en ging Jade in de afsluitende 800m zowaar op zoek naar een 20″ kloof in een alles of niet poging toch nog goud te veroveren.  Het werden er uiteindelijk 12.  En moest Maïté een heel sterke tactische race lopen om haar brons veilig te stellen.

Ook Lowie Wauters moest tot het gaatje gaan op in zijn 1000m zijn zuur verdiende PK zilver veilig te stellen.  Na 2 jaar blessureleed is met medailles op PK en BK aflossing en nu terug zilver z’n comeback wel een feit.

Bij de scholieren dames mocht Yelena Boone aandraven voor een bronzen plak na 2 sterke madammen uit Duffel.

Omdat ze het zo graag doen mochten de miniemen jongens de meeting afsluiten.  Sten Coene wist met een onverwacht sterk slot offensief op zijn afsluitende 1000m zijn zilveren medaille veilig te stellen.

En zo waren we terug met geen massa atleten aanwezig, maar wie er was was sterk, enthousiast en … amuseerde zich.   Maar zullen het morgen vroeg geweten hebben 🙂