PK O-VL Dag 1 RCG

Gezelligheid troef , overgoten met een zomers nazonnetje, met kruiding van toch wel mooie resultaten vandaag op het PK O-Vl dag 1 in het Wouter Weylandt stadion te Gentbrugge.

Wat normaal ongeveer de seizoensopener is werd nu door gekende omstandigheden nagenoeg uitgerokken seizoenssluiter.  Doch trokken menig KAAG’er vandaag nog een keer de spikes aan.  Met 23 blauwen waren we en er waren weer een paar mooie verhalen te noteren, uitgesponnen over 22 medailles, 10 goud, 9 zilver en 3x brons.

Leerrijk of bemoedigend de winter in, veel blauwe combo op het podium.

Zo was ik van dichtbij, nu ja dichtbij, getuige in de 400m strijd tussen Robin Follens (goud) en Hichem Tazur (zilver).  Of mochten Liam Sprangers (zilver) en Jonas Vander Vennet (goud) onder hun tweetjes de hinkstap medailles verdelen. Ook bij de cadetten was er een KAAG hold-up  bij HSS, daar waren Lowie Wauters (goud) en Luka Afschrift (zilver) weg met de schoonste prijzen.

Als het snel moet gaan kom je al snel bij onze cadetten dames uit.  Ook hier waren we meedogenloos in onze queeste naar het hoogste schavotje, Camille Sonneville (goud) en Rune Dhondt (zilver) waren er als de kippen bij inclusief dik PR.  Maïté Potvin lukte dan weer haar grandslam door na het KVV en BK ook het PK hoogspringen met goud af te sluiten.  Finn Coene die zich op de vroege middag nog verslikte in de zandbak (3x 0 bij het verspringen) vond dan weer zijn speer arm terug en prikte zijn speer in een gouden plek. Ook Lore Quatacker vond haar meerdere niet op de 800m senior dames en mocht goud tanken op het podium.

Het boeket moest dan nog komen.  Bij de 200m cadetten meisjes lukten we zowaar een clean sweep, goud, zilver en brons.  Verantwoordelijken voor dit bravourestuk waren Camille, Rune en Ine Impens.  Als toetje op de sporttaart was Camille haar winnende tijd ook nog eens goed voor een nieuw straf CR.

Doen we heel dit verhaal morgen nog eens over in Ninove PK dag 2?

Fotoboek

Video