PK O-VL dag 2 Ninove

Een horde KAAG dapperen kregen vandaag maar geen genoeg van het uitgerokken seizoen en trokken allicht voor het laatst dit ‘zomerseizoen’ de spikes aan voor het PK O-VL dag 2 te Ninove in organisatie van Aalst.  We deden als vanouds gouden zaken en trokken maar liefst 21 keer het podium op, niet slecht als je 20 KAAG truitjes kon tellen.  Nog strakker dan gisteren mochten we aanschuiven voor 11- gouden, 6- zilveren en 4 bronzen medailles.

Zoals vaak liggen vreugde en verdriet dicht bij elkaar, een ongeslagen seizoensstatus doorprikt of een favoriet de loef afsteken zijn ‘minder erg’ dan onzacht op de al harde Ninove piste terecht komen, maar toch.

Laten we beginnen met de verrassing van de dag, bij het nagenoeg laatste nummer kon Lowie Wauters alle hoogspring favorieten het nakijken geven met een nieuw PR van 1,71m.

Verder waren er een paar zekerheden.  Camille Sonneville, goud op ver en horden.  Ine Impens 300h, Jenna De Smet 400, Amelie Sonneville 400h, Victor Van Aerde hoog, Maite Potvin speer, Yelena ver en Lieke Van Moorhem als enige bij HSS, maar als je dan een mooi PR uit de spikes kan toveren is goud terecht gewonnen.

Weer waren we getuige van een all-blue podium. Bij ver cadetten dames zorgden Camille, Rune en Lieke voor de tweede dag op rij voor deze fiere bezetting.

Spits van de dag was echter Finn Coene die na 80m de favoriet remonteerde en zijn 100m afsloot met een evenaring vh KAAG CR 11″41 (video)

Tijd voor relatieve rust nu, doorschuiven naar een nieuwe categorie of senior worden in de gekende categorie, je zou al bijna willen dat het indoor seizoen mag starten.  Laat het eerst nog maar even kriebelen.

Oh ja, over 14 dagen staat de eerste cross al op de kalender, maar ik denk niet dat er veel van de PK laureaten daar aan de start zullen staan.  Heel even op de lauweren rusten mag wel eens, om daarna terug het vele zweet om te zetten in sportief leuke momenten.

 

Gegroet

 

foto’s