Cross Aalter

Na het verkwikkende clubfeest was het weer werkendag,  tenminste voor wie graag het veld induikt, lees ‘een crossje”  doet.  De toekomst ziet er blauw/wit uit maar liefst 18 ben/kangoeroes doken achter het begeleidende lint het veld in, hier geen uitslagen maar een ervaring rijker.  Hopelijk kan deze nieuwe vorm van veldlopen de honger aanwakkeren.

Bij de pupillen dames wel een ranking.  Hier is het vooral beginnen met ervaring opdoen, 1105m crossen is niet van de poes, en zien hoe je kan groeien in het seizoen.  Rowan, Oona, Joke, Willemijn, Alyssa en Julie kwamen en zagen dat het wel leuk is, crossen langs de bossen.

Voor de miniemen meiden al iets meer ervaring op de plank, al waren Ayla en Sophie hier ook debutant.  Met 1935m ben je al even op pad.  Debuteren met een 8e plek, niet slecht Sophie, ook Mare (14e) en Ayla (15e) bestelden zich mooi in de eerste helft van het pak.

Sien Van Huffel is als 1e jaars miniem wel al iets gewoon, ze kreeg zelfs een eervolle vermelding van speaker Johan bij de line-up.  Na een hele verstandige tactische wedstrijd, je moet natuurlijk ook snel kunnen lopen en het volhouden, mocht ze uiteindelijk aanschuiven voor zilver op het podium.  Heel mooi Sien.

We blijven nog even bij de dames en komen dan direct terecht bij de seniors waar Michèle (6e), Ellen (8e) en Jana (17e) de KAAG kleuren met en in  herfstige trots verdedigden.

We zijn ze niet vergeten, de jongens waren natuurlijk ook aanwezig.

Een eerste grote cross voor de 1e jaars pupillen.  Leon dook een seconde te laat over de streep om het podium te halen, 4e was zijn deel.  Tijs vloog als 8e over de streep en Mathis kwam als 42e binnen.  Pupillen 2e jaars.  Otis deed mee tot aan de streep en moest knokken om het zilver te winnen.  Arno werd zeer verdienstelijk 6e, Kazimir (15e), Jasper (41e) en Finn (47e) zijn een leuke ervaring rijker.

1935m het is me wat, als 1e jaars miniemen er van door gaan… gaat het vooruit.  Maar heel verdienstelijke wedstrijd van alle KAAG deelnemers, Maxence (10e), Titus (14e), Louis (18e) en Ewout (51e).  Wat die eerste jaars kunnen kunnen wij ook prevelden de 2e jaars crossers.  Al heel snel was er een 3-tal vandoor, incl Danté Loman die als laatste zijn wagon kon aanpikken.  Die inspanning was mooi maar zorgde wel voor een jojo over heel de cross om finaal brons om te gordelen.  Matho zag van op de 27e plek dat zijn maatje het goed gedaan had.

Scholieren mannen, das toch even door bos en wei, 4740m om precies te zijn.  Ze doken zij aan zij de eerste ronde in, Lowie, Thibault, Jaco en Kasper.  Enkel een stax atleet kon weerstaan aan de ploegenachtervolging.  Finaal was Lowie (zilver) net voor z’n maatje (Thibault) de kortste achtervolger.  Was er een ploegenklassement het was bingo geweest want Jaco (10) en Kasper (13) zorgden voor KAAG overwicht.

Bij de jun mannen trok Niels het zilver naar zich toe op de 6320m lange cross.  Als kersvers senior nestelde Tibo zich midden in het pak, een bemoedigende 1e plek.

Last but not least, de master mannen.  Hadden ze een koplamp nodig om hun weg door het bos te vinden?  rond 16u30 durft het nogal eens een duister crossje worden.  Niet nodig, ik haast me wel zei Ridha en hij was net voor donker thuis om het brons op te pikken.  Z’n maatje Zeger was heel verdienstelijk 12e op een 38 sterk pak.

Op naar Deinze waar we de opgedane ervaring omzetten in super compensatie en volgende week weer gaan knallen.

GOGO KAAG

 

Foto album