Cross Deinze

Handig de statistieken knop op atletiek.nu   Zo zie ik in 1 oogopslag dat we met 84 KAAG atleten het nieuwe parcours op de Brielmeersen indoken.  Een massa volk, 1323 deelnemers, liet zich vooral aan de inkom verleiden tot corona pass files en de parking,… sommige hadden er daar al een opwarming opzitten.  Het is altijd afwachten wat een new track teweeg zal brengen, weg de gekende heuveltjes en de start aan het doolhof, maar een nieuw snel traject waar de start op de relatief korte korte ronde van groot belang is.  En dan kan je je wel eens vergalopperen of net goed genoeg zijn om een mindere start nog om te zetten in een strakke plek, welke tactiek laten de benen toe?  We zagen het allemaal, maar finaal, zijn het de besten die aan de haal gaan met de podium plekken, dus … dan heb je een goede nieuwe omloop.

Mag ik zo vrij zijn me bij die podia te houden, al waren er ook een paar KAAG atleten die er na een verbeten strijd net naast grepen.  Sien bij de miniemen, na een gemiste start toch nog mooi vierde, en Leon bij de cadetten nipt op de lijn geklopt voor brons maar hij zal wel verrassend en vast tevreden met z’n performance.   Lore bij de senioren, heel verdienstelijk ook de meest onaangename plek, 4e.

Podia dus.  Als je de crosscup ervaring meebrengt naar een ‘regionale’ cross dan heb je een streepje voor, Sem Serrano nam halfweg race bij de scholieren afscheid van z’n metgezellen en snelde solo naar een mooie overwinning.  In diezelfde wedstrijd ging Noah letterlijk tot het uiterste om zijn brons veilig te stellen.  Er was er nog eentje met goede benen, Niels Oosterlinck mocht na een goede wedstrijd bij de juniors ook aanschuiven voor bloemen en zilver.  Al is er geen officiële uitslag, van achter het lint wisten 2e jaars benjamins Sem en Thoran zich tot op het podium te crossen, de opvolging staat dus te trappelen.  Van jong naar, ooit jong geweest, bij de masters 40+ stond er geen maat op Ridha, hij mocht de gouden bloemen meenemen naar huis.

En zo is de winter in volle glorie aan het cross seizoen begonnen, volgende week duiken we met de jeugd ook een eerste keer de indoorhal in, als corona daar maar geen stokje voor steekt.

Bijven trainen met z’n allen, er komt nog veel KAAG moois aan…..  hopelijk

 

album Deinze