Cross Oudenaarde

De avond voor we ons schoentje zetten voor de Sint durven we nogal eens extra ons best doen.  Zo dachten 39 KAAG atleten er allicht ook over en ze trokken naar het nieuwe cross parcours van Oudenaarde.   Voor de toeschouwers allicht een positieve kennismaking, je kan de wedstrijden goed volgen en de alteten vaak meerdere keren zien passeren.  Voor de atleten, ondanks de stevige regenval de vorige nacht lag het er op de meeste plaatsen nog heel netjes bij, op een paar sappige plekken na, dus ook wel positieve vibes uit die hoek.  Voor de rest een parcours met voor elk wat wils, een beetje snel vlak, een beetje draaien en keren, een beetje up and down, een verbetering ivm vorig traject.

De wedstrijden, de ervaringen en de oogst daar.  Bij de benjamins is het moeilijk een klassement op te maken maar kwamen Eden, Titus, Thoran, Lorenzo, Mauro, Janne, Lize, Noor en Cosette de nodige ervaring opdoen en zich vooral amuseren op zondag middag.

Bij de miniemen zijn er een paar die de komende weken nog hoge ogen kunnen gooien.  Zonder er echt specifiek voor te trainen halen Danté en Sien al een paar leuke podia, misschien kan het PK begin volgende maand hen nog meer inspireren.  Vandaag mocht Sien terug aanschuiven voor zilver, en knokte Danté zich op de laatste rechte lijn nog naar brons. Ook in de gaten te houden zijn Maxence, Roman (foto) en Loiz, net onder de podiumplekken groeien ze week na week meer in de top 10 plaatsen, the best yet to come.

Examens of Corona hield toch heel wat atleten thuis.  Afwezigen hebben altijd ongelijk dacht Nils (Junior), hij mocht ook deze week weer het podium op voor een zilveren medaille.  Net naast het podium (4e) maar met héél veel wedstrijd goesting Mathias Serrano, hij mocht na 3 jaar blessureleed eindelijk nog eens de wedstrijdspikes aanbinden en hoe, talent vergaat niet, rustig verder opbouwen Mathias, uw tijd komt wel (terug).  Ook Ridha blijft bevestigen, hij weet ook zijn weg naar het podium, in Oudenaarde werd het brons.  Nico, onder supporterend oog van zoon Roman, kon zich netjes in de eerste helft van de uitslag crossen, 23e.

Bij de dames 2 KAAG atleten in de top 10.  Lore en Michèle kwamen als 7 en 8 over de streep en ik denk dat vooral Michelle daar wel tevreden mee was.

Het weekend zit er weer op, volgende week ruilen we de modder en de lange spikes voor de eerste indoor.  Onze eigen KAAG Trakks indoor (11 dec) kreeg zopas groen corona licht, allen daar heen!!  Atleten kunnen inschrijven via atletiek.nu helpende handen zijn nog steeds welkom via het secretariaat.

Cross Oudenaarde Album