KAAG Trakksmeeting

Kan u zich de laatste indoor meeting in de Gentse topsporthal nog herinneren?  Ik maak het nog moeilijker.  Kan u zich de laatste atletiekwedstrijd met jeugd daar nog herinneren?  Los van een paar rare kampioenschappen kan ik me de laatste niet zo direct voor de geest halen.  Een kalender was er al, het zou allemaal wel anders, lees terug normaal zijn nu, dachten we!  Tot er plots weer blokjes ‘afgelast’ kwamen op die kalender na de zoveelste Corona golf.  Op de koop toe nog een heleboel beperkingen, als je nu in een zaaltje van 10m-10m of in een mastodont topsporthal, waar de ventilatie doet twijfelen of er op het rechte stuk niet teveel rugwind is!  Alles over de zelfde beperkte kam, max 50 deelnemers.   Waren we vorige week niet met een pak meer atleten daar op indoor training?

Toch bleven we niet bij de pakken zitten, de drang was te groot om iets op de plank te leggen.  Puzzelwerk en brainstormen hoe het toch voor zoveel mogelijk atleten eindelijk nog eens ‘yes’ zou worden, de atleet moest zegevieren.  Ze gebeurde, een luttele 1 week voor ten perse gaan van onze indoor kreeg onze formule groen licht.  Een marathon zou het worden maar we wilden er onze schouders onder zetten.  Opsplitsen van (beperkte) groepen, opsplitsen van begeleiders, aanpassing uurrooster, spreiding in- en uithang, live streaming op YouTube voor wie er niet bij mocht zijn en vooral… een paar uur extra wedstrijd om alles binnen het opgelegde concept te krijgen.

386 atleten konden uiteindelijk een plekje bemachtigen op de beperkte deelnemerslijst, 2X 50 pups/min, groepje jongens en een groepje meiden en dan nog een handvol examen ontsnappende cadetten en scholieren en een kratje junior-senior-masters die dan plots geen beperkingen meer kenden.

Maar wat straalden ze allemaal, allemaal glimlachende gezichten.  Bij de kleinsten verborgen ze ook de eerste wedstrijd zenuwen… maar…. we mochten met z’n allen nog eens…. YES.

Uitslagen en resultaten zijn leuk maar vervallen in het eindelijk nog eens de spikes in het indoor tartan te mogen planten.  De supporters zaten voor 1 keertje graag in de huiskamer thuis voor de live stream (misschien is dat ook een extra nieuwigheid die uit het corona tijdperk naar voor komt, na het online inschrijven nu ook de live stream).

Van atleten en begeleiders kregen en krijgen we niets dan lof, geen gemor over het doorschuifsysteem, geen gemor over het na de wedstrijd direct terug naar buiten te moeten, geen gemor over de te lege zaal, de sfeer was voor de alteten zelf.  Her en der een bijsturing voor de goede orde en dan vooral genieten, ook voor de vele dankbare gebaren tijdens en achteraf.

Ook andere clubs kwamen scouten en zagen dat het haalbaar was, dus de winter zal allicht niet enkel uit crossen bestaan.

Terug naar de basis, atletiek van en voor de atleten.

Bedankt aan allen die betrokken waren, het was leutig.

met sportieve groet

RC

Het foto album

De integrale live stream

Alle KAAG AC loopnummers

De uitslag en statistieken