Noël Vergaerde overleden

 

20211209 Noël Vergaerde overlijden

 

Let op. Er is een 2de pagina in bovenstaand bericht.
In de balk onderaan klikken om ze uit te vouwen.
Indien de kleine tekst niet leesbaar zou zijn op jouw scherm, hier de mededeling:

Afscheidsplechtigheid in het crematorium te Lochristi
vrijdag 17 december 21 om 12u.

 

Noël wordt in de eerste plaats herinnerd als de drijvende kracht van de onderafdeling van KAAG-atletiek in Schelderode, Merelbeke. Hij was ondermeer trainer van Aaron Botterman en Zenobie Vangansbeke.

Onze ‘clubhistoricus en -archivaris’, Johan De Vos, schetst los uit de pols deze tekening: ‘Noël was nogal een buitenbeentje in de club als voorzitter en trainer van de onderafdeling Merelbeke. Hij kwam wel met zijn atleten naar de piste. En stond altijd op zijn vaste plaats aan de tweehonderd meter, met de chrono in de hand. Soms stak hij al lopend het terrein over om zijn atleten aan te moedigen naar de aankomst. Hij deed heel veel voor zijn atleten en voor de onderafdeling. Noël was een zeer dynamische man, die heel veel taken op zich nam. Hij richtte ook de veldloop in Merelbeke Kwenenbos in.’

Aaron Botterman: ‘Samen met Noël heb ik een van mijn grootste atletiekprestatie geleverd: zilveren medaille op het Europees Kampioenschap bij de junioren. Maar het zijn de kleine zaken van Noël waar ik nog dagelijks tijdens het lopen aan denk. Het strikken van mijn veters op een bepaalde manier, het vestimentaire, het loopadvies of de tactische plannen voor het winnen van een wedstrijd.’

Noël was ook de jeugdtrainer van Jolien Dhoore. Wij beschreven al eerder op onze website de begincarrière van Jolien als KAAG-atlete, toen ze in 2016 als wielrenner zilver haalde op de O.S. in Rio de Janeiro.

KAAG Atletiek is Noël zeer erkentelijk. Vandaag is zijn heengaan in de eerste plaats een groot verlies voor zijn dierbare familie en zijn vrienden en kennissen. Wij delen in hun rouw en verdriet. Als Buffalo zal hij bij ons altijd in de herinnering blijven.

Op de foto in de hoofding is Noël omringd door een KAAG-team van het BK 2009, met van links naar rechts: Viktor Benschop, Thomas Vande Velde, Aaron Botterman, Paul De Ruyter en Dries Verdonck.