Provinciaal kampioenschap veldlopen in Maldegem

***  Maldegem, 16 januari 2022   ***

Handig corona regels en beperkingen als er bij de opstart een ellenlange rij op elkaar gepakt staat aan de inkom om het openluchttheater van het PK cross in het gemeentepark in Maldegem te mogen betreden.  In slagorde en  verspreiding in verschillende categorieën ook 47 KAAG  dapperen die het door weersomstandigheden grijs grauwe park toch wel wat kleur gaven en waarvoor ik op dit late uur graag nog in de pen kruip.  Een saloncross ivm  andere meer drassige trajecten?  De tapijten her en der op het parcours lieten zo vermoeden, maar de werkelijkheid brengt in Maldegem altijd een pijlsnelle race, ook dit jaar bracht niets anders.  Deze editie waren er ook schildjes te bemachtigen, elke kenner weet dat het dan over het provinciaal kampioenschap gaat (PK)

Uit de uitlag op atletiek.nu pluk ik Lorenzo, Thoran, Jules en Senne die een gouden bekertje naast hun naam krijgen bij de benjamin jongens.  Noor, Pixie, Janne deden hetzelfde in hun Benjamin of kangoeroe meisjes reeks.

Wat dacht je ervan vol enthousiasme in een andere categorie te starten dan uw eigen reeks?  Zonder namen te noemen zijn het tekenen van gedrevenheid en loopzin bij een dappere miniemen dame.

Net geen podia bij de jeugd wel een bijna meer waard zijnde collectieve triomf bij de miniemen jongens die het clubklassement in hun reeks op hun naam mochten schrijven.

Wel sensatie bij de scholieren jongens.  Noah en Sem maakte er een veredeld clubkampioenschap van en liepen over de heuvels van het fraaie park de concurrentie letterlijk en figuurlijk op een hoopje.  Sem liet uiteindelijk ook Noah achter zich tussen de gigantische parkbomen en liep als eerste jaars scholier iedereen naar huis.  Ook dezelfde provinciale titel voor 2e Noah (wegens een jaar ouder en dus andere categorie).  Noah zou uw leeuwtje (schildje) al terecht zijn ondertussen, er is er waarschijnlijk een eekhoorn mee vandoor, toch…??  Oh ja samen met Jaco (12e) pakten de heren ook het clubklassement in hun categorie netjes in als cadeautje voor coach JC.

Bij de juniors lijkt Niels eindelijk verlost van z’n stramme rug, hij bleef heel lang aanklampen en maakte mee de wedstrijd hard om uiteindelijk een zilveren beloning op het podium te krijgen.

In diezelfde race mocht ook 45+ master Zeger glunderen met een bronzen medaille.

Uw reporter keerde toch wel trots op de blauwe troepen, met blauw verkleumde tenen en een pak foto’s huiswaarts.

Op naar de volgende…