Kampioenschap van Vlaanderen indoor voor cadetten en scholieren

***   Gent, 23 januari 2022   ***

Nog voor het volledig eindigen van de festiviteiten kan ik nu al trots melden dat het echt wel KAAG feesten waren in de lokale TSH.  Maar liefst 20 KAAG atleten mochten langs het KVV podium passeren.  We mogen 10 VAL kampioenen bijschrijven in de annalen van het grote KAAG boek, 6x zilver en 4x brons.  Als we dan ook nog een 4 tal 4e plekken behalen en ook 3 nieuwe CR’s mag inschrijven dan…. kan je meer dan tevreden terugblikken op een lange maar vreugdevolle dag.

Morgen meer…

Hier alvast nagenoeg alle KAAG atleten die vandaag in actie kwamen te herbewonderen op deze Youtube Playlist

Fotoboek

De feiten.

 

De cadetten dames

Lieke gaf al heel vroeg in de ochtend het goede voorbeeld, met 11,22m bij HSS nam ze niet alleen overtuigend goud bij de cadetten ze schreef zichzelf ook naast Yelena op de KAAG CR lijst.  Later op de dag zou Lieke ook nog eens mooi brons oogsten bij het verspringen, daar was een sprong van 5,38m voor nodig.

Maite moest ook al vroeg aan de bak, of was het de hoogspring lat en mat?  Met ietwat lome benen kon ze toch nog haar outdoor KVV titel hoogspringen kopiëren naar een indoor exemplaar.  Later zag ze wel haar 2e nummer in rook opgaan, die lome benen werden beetje zieke benen.  Snel beterschap Maite, die titel nemen ze je wel niet meer af.

Een andere topper in onze cadetten stal is Jade.  Via een reeksoverwinning in de ochtendlijke reeksen knokte ze zich naar een zilveren medaille even later in de 60mh finale.  Haar glorie moment zocht en vond ze echter in de zandbak.  Na een strakke reeks met de concurrentes/vriendinnen op de hielen vond ze ook de verhoopte uitschieter, 5,56m.  Ook hier een evenaring van het bestaande CR van Camille deze keer.  Hoe kunnen ze het telkens tot op de cm passen de dames?

Maar eer boven eer voor de gouden dubbel dame van de dag.  Ine Impens was in het ochtendblok heer en meester incl knaltijd (8″93) op de 60mh en deed haar exploot bij valavond nog eens over op de 200m ronde.  Al goud wat blinkt bij Ine, dubbel bravo.

Bij de scholieren meisjes was het afwachten hoe een paar 1e jaars scholieren zich zouden mengen tussen het zware geweld.  Awel ze deden dat niet slecht.

Camille sprokkelde PR winst op de 60mh en mocht als beloning een zilveren medaille ophalen.  Nog strakker verliep het bij haar verspringen waar ze terug een fraaie 5,56m liet optekenen, maar had wel wat bibbergeld na een opener met 2 nulsprongen.  Eind goed al goed, oef.

Spanning ook bij het HSS scholieren dames, daar had Yelena haar handen vol doch een paar cm tekort voor een nieuwe titel, zilver bleef aan de plank plakken.

Tenslotte was er nog Rune die bij de 60m niet goed wist wat juist te verwachten.  Beetje aarzelende start en even bibberen op de hotseats na de reeksen, om dan vol onder stoom met een nieuw PR (7″82) vice VAL kampioene (lees zilver) te worden.

De scholieren jongens

Hier noteren we vooral ‘net niet(s)’.  Een paar vierde plekken maar vooral ook een paar net geen titel na een meer dan verdienstelijke greep naar de opperste kroon.

Noah gooide de stok in het hoenderhok in de laatste ronde 800m, kon in de laatste bocht z’n tegenstander nog even ontmoedigen door een dikke meter voorsprong te pakken aan de binnenkant, maar moest finaal op de streep 2/100″ toegeven, had je maar een iets bredere borstkast Noah.  Z’n maatje Lowie De Bruycker zag het schouwspel vanop de eerste rij gebeuren want hij nam de derde plek en het brons, voor Sem (4e) die in de vorige reeks na een solo net 0,04″ te traag was om zich op het podium te mengen.

Andere Lowie, Lowie Wauters, knokte zich met een PR naar de finale 60h, deed er daar nog eens .2 af maar was toch ontgoocheld met z’n mooie …. 4e plek.  Toch heel verdienstelijk Lowie.  En dat het her en der een cm of strakker aan de streep was en het onze scholieren jongens net niet mocht zij bleek ook bij Lowie zijn HSS.  Luttele 2cm kwam hij te kort voor de opperste vogel, goud.  Met 12,64m knalde hij wel een meter bij z’n PR, maar had hij mogen kiezen…..

Matisse tenslotte vond waar hij voor kwam bij het kogelen.  Zijn 5kg zwaar tuig kwam tot 13,37m en respecteerde de inschrijf ranking, goed voor brons.

De cadetten boys tenslotte.

Milan had geen idee waar hij conditioneel stond, z’n rug speelde de laatste weken een beetje spelbreker maar toch besloot hij, bij wijze van test, deel te nemen aan zijn 400m.  Als je dan bij je eerst indoor 400m ooit je leuke buitentijd aan ‘flarden’ loopt dan mag je denk ik tevreden zijn en met vertrouwen uitkijken naar de rest van het seizoen. De bronzen chrono kwam tot stilstand op 56.08″

Luka, horden zijn zijn ding, maar hij kan meer dan dat.  In de namiddag sessie toverde hij een 11,54m uit de HSS spikes, goed voor goud.  De 2e houden plak al want eerder die dag was hij al ongenaakbaar in de reeksen 60mh en deed hij in de finale er nog een schepje bovenop.  Met 8.54″ (hij heeft blijkbaar iets met die .54 cfr hss) vestigde hij de 2e beste tijd ooit op de nieuwe horden hoogte (84cm).  Oh ja ook een verbetering van zijn eigen KAAG CR.

Nog een gouden dubbelaar, Finn.  Al zag het er bij kogel toch even spannender uit dan nodig.  Dubbele nulworpen bij de openeninsworpen noopten hem tot een standworp bij worp 3 om in de wedstrijd te blijven.  Een “oef” rolde van de tribune en uit de kogelring.  Even later maakte bij met een winnende 13,94m z’n favorietenrol waar.  Dan was het toch wel ‘te lang’ wachten op zijn 200m.  De benen dachten er ook zo over, maar een toch nog ‘verdienstelijke’ 24.19″ was voldoende om hier ook primus te zijn.

Slotsom, de jongsten van de AC categorie (cad/schol) waren alom aanwezig op hun KVV.  De mooie oogst, gisteren al dit artikel toppend, is een motiverende uitdaging om hard te blijven verder werken.

Op naar de volgende.