Belgische medailles Junioren en Beloften

***   Louvain la Neuve   12 maart 22   ***

De laatste grote krachtmeting stond in Louvain La Neuve op de indoorkalender.  Het BK junioren en beloften was het laatste grote wapengekletter dit toch wel volwaardige indoorseizoen.

We waren 3x trots aanwezig op het podium en ook een paar keer net niet.

Een paar KAAG toppers doen straks hier hun verhaal.

Amelie Brons op de 400m:

Ik ging naar het bk hopend op een podiumplaats dat normaal gezien wel haalbaar zou zijn maar de 2 dagen ervoor had ik 100dagen dus ik wist niet hoeveel van de vermoeidheid er in de benen zou zitten. Daarom had ik ook totaal geen stress ik dacht van ‘gewoon lopen en we zien wel, het is wat het is’. Ik denk dat de adrenaline van de 100d er nog een beetje in zat haha. Dus ik ben heel blij met mijn derde plaats en met nog een goeie tijd ook! Nu uitkijken naar het outdoorseizoen :))
Victor brons bij hoog:
Ik ben tevreden met mijn prestatie op het bk. Zeker omdat ik uit een blessure kom. Na een paar moeilijk wedstrijden, voelde ik bij het inspringen dat het terug goed zat. Er zat misschien wel meer ik dan 2m maar dit is een goede afsluiter van het indoorseizoen.
Jente zilver bij horden incl CR:
Op het bk keek ik vooral uit naar de horden. Ik wilde een snellere tijd lopen dan de 8,29 die ik had staan. In de reeksen liep ik al direct sneller (8,18) ik zou met die tijd al met een tevreden gevoel naar huis gegaan zijn. In de finale moest ik tegen Nolan Van couwenberge lopen. Ik wist als ik goed mee was in de start dat ik mij aan hem zou optrekken en een goede tijd zou kunnen neerzetten. Mijn start in de finale was super en ik liep meteen op kop tot de voorlaatste horde. Ik.tikte de laatste twee hordes aan maar kwam niet uit evenwicht waardoor Nolan wel net voor mij was maar ik ook een supertijd liep! Ik had nooit gedacht dat ik onder de 8′ zou duiken dit jaar al. De ontlading was dan ook wel groot na de wedstrijd. Ik keek minder uit naar polsstok omdat ik met nieuwe/langere stokken moest springen. Het inspringen lukte redelijk goed en ik merkte dat mijn stok vanop training al te licht was. Ik wou er wel mijn starthoogte mee halen maar ik miste 2 keer. De laatste poging nam ik toch een iets zwaardere stok op aanraden van mijn trainer. Ik had er nog nooit mee gesprongen maar dat zou normaal geen probleem mogen zijn. De stok bleek toch wel wat zwaarder dan gedacht 😅 ik slipte weg met mijn handen omdat ik geen buigen in de stok kreeg en had dus geen openingshoogte. Het was een goede test met de nieuwe stokken, maar tegen de zomer moet ik er vlot mee kunnen springen
(foto cover)