KAAG gaat Portugees

In de paasvakantie trokken een pak van onze atleten richting meer zonnige zekerheid in het vertrouwde Portugal.  Nu het seizoen na lange tijd nog eens een normaal verloop zou kunnen hebben mocht een goede voorbereiding dan ook niet ontbreken.

In gespreide slagorde trokken we met maar liefst 3 teams naar 3 zomerse plaatsen in het meest zuiderse deel van Portugal.

De groep van opperhoofd Jean-Claude lieten de kilometer teller flink oplopen in Villamoura.  De werpers olv Kelly lieten de kogels en discussen iets verder weelderig vliegen in Albureira.  Helemaal aan de rand, dichtbij de Spaanse grens, liet de sprintende jeugd en de meerkamp groep de spieren rollen in Monte Gordo.

Een voor een onvergetelijke ervaringen die hier later in verhaal zullen gegoten worden.

Hier alvast Sem (team JC) met een impressie:

Portugal was de Max. In de eerste plaats de trainingen onder een stralend zonnetje. Zaaaaaaalig! Afzien en genieten tegelijk. Ik zie het zomerseizoen helemaal zitten. Maar ook ‘s avonds zat de sfeer er goed in. Dat kan ook niet anders als je met zo een toffe vriendengroep weg bent! Stipt aan het ontbijt aanwezig zijn was een must. Dat mislukte de eerste dag (40 minuten overslapen) waardoor ik de volgende dag om 06:30u een “vetlopen” moest doen. Maar ook dat was genieten! Ik vind het jammer dat het al gedaan is. Het was super tof.

Carine (Master) Monte Gordo:

In het Portugese Monte Gordo werd het jong geweld, aangevuld met een paar ouderen (of beter gezegd mensen met wat meer levenservaring)   door Gunther, Ronny en Jonas klaargestoomd voor het nieuwe zomerseizoen. Tien dagen trainen in een prettig buitenlands klimaat is anno 2022 allang niet meer alleen voor de elite weggelegd. Steeds meer atleten trekken in de Paasvakantie dan ook naar de zon.

We maakten een vrolijk, enthousiast verslag van hun stage, over de uitstekende sfeer, het harde trainen. Hoe kun je een verslag over een trainingsstage anders beginnen dan te zeggen dat het fantastisch was.

Gewapend met loopkledij en zonnecrème kwamen we daar aan! De zon was een aangename partner die ons vergezelde tijdens de trainingen. Op die manier was het fijn om het beste van onszelf te geven! Er werden goede tijden gelopen en vooral heel veel trainingsuurtjes gemaakt, voor velen een straffe test voor het lichaam. We deden gemiddeld 2 trainingen per dag, soms aangevuld met een nuchter ochtendloopje. Dat was voor sommige onder ons best vroeg 😉 Al die inspanningen waren gelukkig ook een goed excuus bij om elke maaltijd onze buik rond te eten en tussendoor goed uit te rusten.

De trainingen gingen voornamelijk door op een prachtige piste, waar ook de stabilisatie/krachttraining gebeurde trouwens. We fietsten telkens heen en terug, goed voor 3 kilometer enkel met onze oranje fietsen. Ook op de Keniaanse paadjes, in de bossen vormden een mooie omgeving om te lopen. Het spreekwoord ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ is meer dan ooit bewezen.

En je komt veel andere atleten tegen, zowel op als buiten de piste. Dat werkt ook weer inspirerend: toen we na of tijdens de training zagen dat 2 Belgian Cheetahs: Hanne Claes en Naomi Van Den Broeck, Renée Eykens en de Poolse topsprintster Ewa Swoboda op de piste waren, zijn we toch nog even blijven kijken. Juist dat blijkt de gemene deler die al die atleten bij elkaar brengt. Sporters inspireren elkaar, ver weg van alle dagelijkse zorgen. Geen werk, studie of huishouden, maar alleen atletiek.

Een beetje afleiding, zoals hier in Monte Gordo, konden we ook af en toe gebruiken. Hier zaten we ‘s middags op een terrasje of gingen we napraten op de kamers. Sommigen onder ons gingen op uitstap: ofwel gingen ze per fiets landinwaarts, golfen,  anderen gingen op jeepsafari of bezochten hier en daar een stadje.

Weerwolven, computerspelletjes, gezellig napraten in de bar of een boek lezen, zo sloten we telkens een mooie dag af.

Buiten wat stijve spieren en een kleine verrekking hier en daar hebben we het er allemaal goed vanaf gebracht en er een geslaagde, sportieve 10-daagse van gemaakt. De sfeer zat lekker, we hebben ons goed geamuseerd en kunnen nu vol zelfvertrouwen en goesting het zomerseizoen inzetten!

 

Annelouk Lodewijks (team JC)

Zooooo een leuke ervaring! De combinatie van de zware trainingen en ontspannen aan het zwembad was gewoon perfect! Het mooiste moment vond ik de duurloop op de rode rotsen aan het strand. Het uitzicht was adembenemend en na het lopen konden we afkoelen in de zee. Kortom een fantastische 10 dagen, door mijn enthousiasme moet ik nu wel een tijdje rusten want mijn achillespees is overbelast. Niet slim om niet naar jc te luisteren:) De stage ging veel te snel voorbij, hopelijk kunnen we volgend jaar Villamoura weer onveilig maken.

Team JC

Team Kelly

Team Gunther (cover)