Succesvolle Ere-KBAB Interclub Heren

Lier the place to be op zondag voor de laatste keer Ere-KBAB onder deze formule voor de heren, met 75 edities komt er volgende jaar een nieuwe format.  Drummen dus om volgende jaar te mogen aantreden in de superleage van 8 hoogste klassers. Nu nog met 12 bikkelen voor de laatste beker in zijn soort.

Van bij de eerste proeven hadden we al in de smiezen dat het geen pannenkoeken kermis ging worden, het niveau lag echt wel (voor België dan) ferm hoog, een pak Belgische podia waardig.  We hinkten dan ook even achterop bij het publiceren van de eerste uitslagen maar we zijn Indianen voor iets, the best was yet to come.

Openen deden we met Chinees vrijwilliger Jonas, die gekomen was op de hamer niet op z’n tenen te laten vallen en met 16m en iets toch 2 punten in de pot mocht gieten.  Er waren ook een paar toppers in spé die kwamen proeven van het grote werk.  Cadet Finn sprong zich met een mooie nieuw PR 6,37m (slechts 1cm onder het KAAG CR van zijn broer Lars) naar de finale en klokte af op 5 punten.  Scholier Noah onderging de wedstrijd en de situatie een beetje op het 800 geweld en zuchtte zich naar 3 punten.  Ook Niels betaalde leergeld op zijn 1500m en bracht 1 deelnemers punt in de KAAG lade.  Karim nog in volle opbouw zag dat een 3000m op het hoogste niveau ook ferm karren is, hij kon 2 punten redden.  Ook Robin 100 en Jasper op 200 zagen de collega’s voorbij vliegen en wisten 3 punten te scoren.  Alexander, 400h, verweerde zich kranig maar nam toch vooral een mooie ervaring mee en 4 punten voor de groepspot.  Ook Lowie was een beetje onder de indruk van de setting en de knallende senior (en masters) hinkstappers en moest ook met minder vrede nemen, wij schreven 3 punten bij.

Maar we hebben pakken aankomend talent en reeds gevestigde ‘jeugd’. We beginnen die reeks bij Robbe, met een nieuw PR 12m71 kogelde hij zicht naar een knappe 5e plek. Voor alle duidelijkheid, je moet het maar eens proberen, dat ding weegt 7,26k gewoon oprapen is al een rugscholing bedreiging. Nu ja Robbe kogelde ons 8 punten, onze eerste degelijke score.  Nog zo’n  topper in de dop, Victor, hoogspringen is z’n hobby, met 2,01m bleef hij maar 1cm onder z’n PR maar bleef hierbij net achter het peloton toppers van deze tijd met een puike 5e plek.

Wat ons naadloos bij onze huidige KAAG toppers brengt, ook nog best jeugdig hoor, the best yet to come.  Jente moet ik niet meer aan je voorstellen, hij nam de speer- en polsstok handschoen op.  Speer zal hij allicht op meer gerekend hebben, met 49,50m bleef hij een kleine 5m onder zijn PR en hield hij het na 3 beurten voor bekeken, de polsstok lag op hem te wachten.  Daar kwam hij tot 4,60m (die PR verbetering zit er binnenkort echt wel aan te komen), nu scheppen we vooral 10 broodnodige punten.

Ewout, misschien geen bekende bij het grote KAAG publiek, maar hij is er de laatste jaren steevast bij op elke BK finale met een paar podia als summum.  Ook nu ontgoochelde hij niet, in een BK finale waardige 110mh horden reeks viel hij deze keer net naast het podium, geen individuele podia hier wel 9 lekkere punten voor team KAAG.  We slopen stilaan naar een ‘veilige’ plek.

Jonas De Smet is, mag ik dat zeggen, een Belgische subtopper op de 400m vlak?  Verzuring is z’n hobby, 47″64s zijn PR.  Als je dan zo vroeg op het seizoen al een 47″74s op de tabel kan planten dan komt die absolute top, lees Tornados, steeds dichterbij.  Wij zijn nu vooral blij met de 10 volle punten.

Werpers worden vaak als buitenbeentjes gezien.  Vaak een verliespost (op interclub gebied) voor een club en schaars te vinden als je ze niet in de rangen hebt.  Lucky ons met Lars, vorig jaar, als toen nog junior, al 2e op het BK seniors, vandaag onze brede rots en trots op jacht naar winst bij discus.  Het seizoen loopt nog niet als de trein die hij zou willen maar wij zijn met heel de club fier op de 13 heerlijke winnende discuspunten in onze KAAG interclub mand.

Ik plaats hier ook een sollicitatie; gezocht, een 3000m senior steeple loper om onze rangen te vervoegen en de 0 wegens geen deelname uit te kunnen wissen volgende jaar.  Rayan ben je terug in het land dan, we hebben je nodig!??

Ook sta ik met veel plezier mijn plekje op de 5000m af.  Iemand met een sub 15′ in de benen moet toch te vinden zijn.  De Chinese vrijwilliger in mij vond het wel leuk, maar Bouchikhi en andere Naerten zullen samen met winnaar Hamish 13’52 toch wel wat meer tegenstand verdienen.  Ik hield er dan wel een PR aan over, lol, maar de afgevaardigden wilden de steeple balken al plaatsen, ik had eens kunnen stoppen om te helpen.  Doch blijkt dat ene punt op 5000 in de afrekening wel bijna doorslaggevend.

Afsluitend aflossen, dit hebben we altijd wel al gekunnen en ook nu hadden we onze 4×100 en 4x400m teams broodnodig.  Onze 4×100 boys wonnen de B-reeks en hadden ook niet misstaan in de A-groep.  Robin, Jasper, Ewout en Jente knalden naar een 5e plek en stokten 8 punten voor de pot.

Bij ingaan van de laatste proef 4×400 hadden we nog uitzicht op de 9e plek.  De jongens van DAMP  waren, sorry daarvoor, onze target.  Jonathan, Benjamin, debutant Senne en topper Jonas als slotloper moesten zorgen voor dat feestje.

Als we ergens onze zinnen op zetten, tja, then it happens.  Met een 2e plek in de B-reeks, wat liepen we nog heerlijk in op Aalst die laatste 100m, waren de boys goed voor een 4e plek, 9 punten, en vooral 3 plekken beter dan de naaste concurrenten van DAMP. Huppa 9e plek in de eindstand, 2 punten over op de 10e, we hebben onze Chinezen nodig gehad, waarvoor dank aan allen.

Maar geef gewoon toe jongens, 9e!!  Jullie wilden gewoon niet onderdoen voor de uitslag van de dames gisteren!?

Als alle geruchten en tellingen kloppen komen we met die 2x 9e plek ook nog net in aanmerking om in de allerhoogste nationale klasse van de nieuwe formule terecht te komen volgend jaar.  Zou mooi zijn, maar zal er dan boenk op moeten zijn.  Misschien nu al beginnen puzzelen trainers en bestuurders.

Dank aan alle supporters, en vooral KAAG toppers ten velde dit weekend, proficiat vanop alle banken.

 

uitslag

Foto’s