KVV AC te Merksem wisselend succes.

Na de dolle avonturen in bekerland trokken we toch wel met de nodige goesting naar het VAL kampioenschap, ook wel eens gezien als het KVV AC.  Wie de eerste hindernis, een parkeerplaats vinden, overwonnen had, kon zich settelen voor een zonovergoten dagje topatletiek.   Nadat de hamerslingeraars het terrein onveilig gemaakt hadden, vraag maar aan Michelle, mochten de reeksen van 100-200m de deur uit.  Het gekende patroon hier, veel inzet maar finaal enkel Camille die zich in zowel 100 als 200 netjes voor de finales weet te plaatsen.  Ondanks het snel opvolgen van de reeksen en daarna ook de dubbele taak in de finale weet ze toch mooie tijden te verzamelen en vooral ook pakken ervaring te scheppen.

Grote hoop ook bij onze horden mannen, met 3 in de reeks, met 3 naar de finale.  Jente, Robin en Ewout moesten echter de ring in met klasbak Michael Obasuyi die samen met Senne Segers enkel de laatste ereplaats aan onze blauwen schonk.  Brons voor Jente, Ewout op 4 en Robin op 5.

Stal JC is ook altijd goed voor spanning op nagenoeg elke grote afspraak.  Lore kon zich op de 1500 uit een nagenoeg verloren positie toch nog, met een fenomenaal eindschot naar een bronzen, bijna zilveren, plek knallen.

Lize moest op haar 800m eerder de wedstrijd ondergaan maar was finaal toch nog the best of the rest, 4e.

JC stuurde ook 2 jonge snaken de wei in.  Scholieren Thibault en Lowie kwamen vertrouwen tanken voor de rest van het seizoen en vooral Lowie deed het aardig door voor het eerste onder de magische 2′ te duiken op zijn 800m.

Er kwamen nog een paar piepkuikens aan de nestrand piepen.  Scholiere Rune was nog niet full back in town na een opslepende rug, maar wist toch haar inschrijftijd te verbeteren op haar 100m met 12″60.  Finn mocht ook proeven van het snelle senioren geweld, op de 100m kon hij in het zog zijn SB verbeteren naar 11″50.  Nog eentje die hoge ogen gooide de laatste weken is Maite.  Nu viel ze met een evenaring van haar PR hoog 1,65m net naast het podium.

Jonas, titelverdediger op de 400m, ging ook nu weer all in.  Na 300m leek hij ook nu het laken naar zich toe te trekken maar de beentjes liepen net iets meer vol dan z’n ex clubgenoot Robin en Dries (een verrassing uit Aalst).  Een SB en een bronzen plek zullen wel troost kunnen bieden denk ik.

Alle hoop op het blinkendste edelmetaal op meeting afsluiter Lars bij discus.  Het inwerpen liep als een trein en ook de wedstrijd zelf leverde een mooie reeks met 3x 49m+ afstanden op (incl PR 49m62).  Het blijft voorlopig echter wachten op die dikke uitschieter.  Hij moest vandaag z’n meerdere erkennen in de kogel power van Andreas (VS) en Kwinten (DCLA).

En zo was het klavertje vier aan brons rond.

Vele van deze prestaties, en meer, zijn te herbeleven op onze Youtube pagina.

Op naar de volgende

Gogogo KAAG