PK jeugd St.-Niklaas

Vroeger dan andere jaren mochten de pupillen en miniemen de wei in voor hun hoogst haalbare op jeugdniveau, als je de BVV en of Nijvel even buiten beschouwing zou laten.  Wie kon net voor het ingaan van de schoolse examens dit atletiek examen succesvol afronden?

Laten we de dag beginnen met de pupillen.  Bram Wauters was daar 2x succesvol, een keertje runner up bij 60h en ook bij hockeybal mocht hij op het 2e trapje plaats nemen.  Naar de avond toe vond Nora Roels op haar 1000m ook een zilveren medaille aan de eindstreep.  Brons gewin was er voor Mathis Wanneyn die in zijn 60m finale z’n pr naar 8″88 bracht en zo voor het eerst onder de 9″ barrière dook.

De miniemen hadden al laten zien over een sterke lichting te beschikken en sommigen lieten ook op dit PK van zich horen.  Jan Geirnaert is er zo eentje.  Hij mocht 2x vieren, eentje voor horden, brons, en eentje na nipt missen van een nieuw pr bij hoog, 1,53m was goed voor zilver.

Maar dan was het allemaal KAAG miniemen meiden wat weerklonk.  Alex De Vliegher had op training al meermaals laten zien een bijtertje te zijn en beet zich nu vast in een bronzen 300m plak met een dik PR er bovenop 46″21.  Nog zo een bijter is Luca Cocquyt.  Bij discus een zilveren PR van 28,58m en even later terug prijs bij speer 22,71m goed voor brons.

De grote kanonnen moesten dan nog in stelling gebracht worden.  Ze hadden op training netjes afgesproken elkaar niet in de PK weg te lopen maar vooral alle anderen te snel af te zijn, en zo gebeurde ook.  Helena Shudzeka wist zich met de snelste tijd te plaatsten voor de 80m finale en hield die favorietenrol ook vast, BAM goud nummer 1.  Een ietwat trage start (werkpuntje) kan haar op 80 wat parten spelen, op 150m heeft ze tijd genoeg om de power naar boven te laten komen.  Zo gedaan zo geschreven met een PR van 19″86 liet ze de tegenstand het nakijken.  Goud nummer 2.       Alys Impens was de andere dame die in het complot betrokken zat.  Zij nam met succes de horden voor haar rekening, al had ze toch iets meer tegenstand dan haar lief was, een nieuw PR als beloning 9″71 en gouden leeuwtje nummer 1.  Wie 1 zegt kan de 2 al voelen komen.  Vorige week nog goed om het CR van haar zus Ine van de tabel te plukken bij discus was nu ook weer oppermachtig, 6cm minder dan vorige week maar met 30,95m ruim genoeg voor haar 2e leeuwtje, lees goud nr 2.

Bemoedigende resultaten maar we mogen ons niet blindstaren op de uitschieters.  Feit is dat de grote getallen deelnemers een beetje ontbreken, dit is niet enkel bij onze club zo.  Hoog tijd om het vuur terug aan te wakkeren en de trainingsarbeid in wedstrijd resultaten te vertalen.

Aan zij die er waren, proficiat, aan zij die er niet waren, je hebt iets gemist, komt dat zien, komt dat beleven.

 

uitslag

foto’s komen later