Succesvol KVV MK in Herentals

Meerkamp, het is als op reis gaan, hopelijk veel zon en nu en dan een bui.  Na de vakantie heeft niemand het nog over de lange autorit of de files, maar de leuke momenten aan het zwembad en het bezoekje aan het pittoreske dorpje.

Meerkamp idem, op sommige momenten ferm afzien, waar ben ik aan begonnen?  De spieren die keer op keer tot het uiterste gespannen moeten worden, een lach, een pijntje hier en daar,  een traan als het eens niet lukte,….maar telkens weer opstaan en doorgaan.  Rekenen wat is nog mogelijk, wie staat waar enz.  Maar op het einde kijkt iedereen mijn pijnlijke benen terug op een leuke ervaring en kijken we stiekem al uit naar de volgende keer… zou ik dit of dat record nog kunnen aanscherpen, hoe pakken we dit of dat de volgende keer aan, waar sta ik in de ranking…?

Op deze KVV MK reis hadden we 7 KAAG dapperen op de tourbus.  Een paar met podium ambities en een paar die eens wilden zien hoever ze zouden geraken.

De cadetten meisjes waren met 3 voor hun 6-kamp over 2 dagen, Maite, Ine en Jade.  Allen met gezonde ambitie maar toch een paar onzekerheden, hoe is deze of andere discipline uit de trainingsperiode gekomen?  Traditioneel zijn de horden de eerste hindernis. De thuishaven voor sommigen, Ine, aanklampen en ‘schade’ beperken voor anderen, Jade & Maite.  Ine klokte de snelste tijd van het pak, met 11″83s deed ze 2/100 beter dan haar SB.  Jade moest tevreden zijn met de 5e stek in 12″18 en Maite liep met 13″17s een leuk PR.

Dossier nummer 2 hoogspringen.  Een speeltuin voor sommigen een ‘stress’ moment voor anderen.  Op training komen er soms al mooie sprongen uit maar op dit KVV nam de lat-stress de bovenhand.  Daarnet nog winnaar Ine mocht nu al gaan rusten met 1,30m.  Jade en vooral Maite hadden hogere ambities.  Jade ging vlot mee maar bereikte met 1,51m haar plafond.  Zelden gezien op een BK individueel maar nu op hoog tijdens de MK, 3 meisjes gaan voor 1,69m.  Maite had eerder al met 1,66m haar eigen KAAG CR weten aan te scherpen en 1,69m bleek met ietwat meewerking van de lat nu ook geen belemmering.

Kogel was het laatste loodje van dag 1.  Ine bleef met 9,45m net onder haar PR.  Wel PR succes voor Maite die met 10,22m ook de grens van de 10 voor het eerst achter zich wist te laten.  Jade was KAAG primus met 10,85m was ze 3e in het MK pak en knaagde ze verder aan haar ‘achterstand’.  Maite mocht als, toch wel onverwacht, koploper de nacht in, Jade was opgeklommen naar 3 en Ine zag een top 10 plek nog steeds tot de mogelijkheden.

Sten en Mats vertegenwoordigden onze cadetten jongens.  Beiden eerste jaars, Mats debuterend op de 8-kamp en Sten met de nodige bezorgdheid, want een stramme rug was maar net terug op tijd flexibel genoeg.  Genezen, maar toch leg je zonder het echt te willen enige voorzichtigheid aan de dag, zo zou ook blijken dit 8 proeven weekend.

Mats wist zich bij de opener 100m, een van z’n sterkere nummers, te handhaven tussen het 2e jaars geweld, met 12″18 mocht hij zelfs een PR bijschrijven op z’n palmares.  Sten kwam met 12″93, maar vooral zonder last, in de buik van het peloton terecht.  Ook bij ver deden ze met de beteren mee.  Met 5,46 (Sten) en 5,43 (Mats) was de opmars in het klassement begonnen.   Bij kogel bleef Sten een metertje onder z’n PR, met 11,21m deed hij wel mee met de beteren en klom hij terug een beetje op de MK ladder.  Mats hield met 9,13m z’n maatje in het vizier.  Afsluiten deden de boys met PSS, altijd een avontuur, niet enkel een pak punten te winnen maar vooral heel veel te verliezen.  Mats zag bij zijn debuut een foutje op opener 1,80m maar dan een vlot parcours tem 2,40m ‘he dat is eigenlijk nog wel leuk dat PSS zei hij met een brede glimlach’.  Sten begon het maar leuk te vinden als hij uiteindelijk in z’n derde beurt zijn aanvangshoogte (2,20) wist te bedwingen.  Hij bleef ook steken op 2,40 en was met een PR van 2,70 niet echt tevreden, maar een bemoedigend schouderklopje van de MK vrienden nam hem snel terug op in de leuke groepssfeer.  Slaapwel dag 1 ook voor de cadetten jongens.

De scholieren, die krijgen al een volle 10-kamp op de boterham.  Lowie zag dat best zitten en tekende voor een weekendje meerkamp plezier met 10 pieken.  Ook hij kwam met de nodige vraagtekens aan de start want een weerspannige kuit had de laatste finetuning een beetje in de war gebracht.  Met 12″20 en een mini PR op de startende 100m ging de twijfel al snel liggen, op naar het volgende.  De twijfel trok verder weg als ook ver met een PR 5,56m, met vooral nog veel winst opties aan de plank, geen issues opleverden.  Kogel 10,93m was geen uitschieter maar behoorlijk, op naar hoog waar hij wel hoge ogen wilde gooien.  Terecht als we terugdenken aan de BVV eerder deze maand waar hij vriend en vijand met verstomming sloeg en 1,86m liet noteren.  Een BVV is echter geen meerkamp, de explosieve jus bleek niet in de benen te zitten.  Na 11 pogingen stond uiteindelijk 1,71 op de teller.  ‘Even tijd voor rust in de wagen, pas 2u later staat de afsluitende 400 op het menu’ dacht Lowie, om 19u zou hij nog eens knallen.  Toen hij om 18u15 kwam opwarmen waren ze echter al op hem aan het wachten om de 400m te starten, niemand van de groep had de oproep om vroeger van start te gaan opgevangen, en zo geschiede, z’n eerste 400m ooit, zonder degelijke opwarming. Met 59″45s en vooral een eerste opwarmende stuk in bijna 30″ bleven we 3″ onder het strijdplan.  Maar bon eind goed al goed, op naar dag 2

Yelena Boone kreeg een full MK bij de scholieren dames op het menu.  Met een 14″71 op haar horden kwam ze meteen vooraan meestrijden.  Bij hoog bleven 4 meisjes plakken op 1,55m Yelena was er eentje van dus plekje veilig so far.  bij kogel moest ze wel een beetje ruimte laten naar de echte specialisten maar met 11,47 in haar laatste beurt liet ze wel een concurrente voor een mogelijks podium achter zich.  Met een 2e plek bij de afsluitende 200m kon ze haar status van podium kandidate alleen maar meer kracht bij zetten.  Het zou morgen wel nog bikkelen worden.

En zo gingen we allen met een tevreden gevoel de nacht in, op naar dag 2.

Zo goed het weer was op dag 1, als we de wisselende wind niet meerekenen, zo dreigend was het op dag 2, hopelijk blijft het bij dreigen en dreigen we ook de mooie uitgangsposities van dag 1 niet in onweer te zien wegspoelen.

Laten we de volgorde der feiten een beetje spannigsgewijs opbouwen.

De cadetten jongens begonnen er traditiegetrouw aan met horden.  Mats heeft hier wel de skills voor en wist zich als eerste jaar als 2e van het pak naar de meet te katapulteren.  Bij Sten was aankomen een doel op zich, zijn smoothness over de horden heeft nog wat technische bijschaving nodig, maar met 16″71 was hij best tevreden.  Bij hoog zijn ze elkaar ook waard, de maten.   Bij Sten ging het licht echter uit op 1,5m terwijl Mats zichzelf verbaasde door af te klokken op 1,6m.  Speer is dan weer meer de winkel van Sten.  Maar met 31,31m bleef hij ruim onder z’n PR van 37,04m, zou de behoedzaamheid voor z’n rug dan toch nog aanwezig zijn?  Mats’ speer debuut bracht 28,69m op de plank, misschien iets meer in al je mogelijkheden op MK geloven Mats, ook op training.  Afsluiten mochten ook zij met waar elke meerkamper zo naar uitkijkt, voor hun, een 1000m.  Ze moesten het pak al snel laten gaan maar knaagden toch aan een tijd in de buurt van hun PR.  Rapport cadetten jongens Mats 7/22 Sten 9/22 maar vooral een goede marker naar het BK eind augustus, waar ze met deze performance wel zullen bij zijn.  Wij en zij weten wat gedaan tot het zover is.

Lowie was nu wel op tijd om zijn horden te bedwingen.  Horden is wel zijn ding, als 4e op de startlijst als 4e van het hele pak aankomen, 15″60 dan scoor je lekkere punten.  Vanaf de scholieren zit er ook discus bij.  Als je maar een 6 tal meter verschil ziet tussen de eerste 10 deelnemers dan zie je dat er geen echte specialisten in het pak zitten.  Lowie kon met 28,59m mooi zijn wagonnetje aanpikken.  Bij PSS is er wel een ruimer slagveld.  Als er kerels 4m+ gaan springen mag de rest een beetje langer pauze nemen.  Lowie zou zijn lange broek maar uitdoen bij 3m zei hij.  Z’n billen kregen geen koud want hij sneuvelde toen de lat op 2,9m lag.  Bij speer had hij een afspraak met de 40m zei hij.  Een 3tal worpen verder stond 42,88m op zijn palmares.  Coach Luc kwam en zag dat het goed was.  Nog eentje Lowie.  Als de meestel al naar huis waren mochten de scholieren hun boeket nog afronden met een verkwikkende 1500m.  “Het was leuk tot de laatste ronde” zei Lowie wanneer hij met 5’14s net niet de target van  5′ haalde.  Niet erg, want met een eindtotaal op de 8e plek deed hij niet alleen een heel pak ervaring op, bleef z’n kuit en de rest van z’n lichaam blessure vrij, maar hij mag zich nu ook al klaarstomen voor het BK eind augustus.  Let’s go, Tielt here i come.

Yelena had zich op dag 1 prima in de kop van het klassement weten te nestelen.  Met ver wist ze heel het pak voor te blijven en zette ze haar podium ambities extra kracht bij.  Schade beperken bij speer en dan alles of niets op de afsluitende 800m.  Dat ze haar het vuur aan de 800m schenen gingen leggen was logisch maar met 13″ (169ptn) voorsprong moest je niet echt panikeren en vooral doorzetten tot voorbij de streep.  Uiteindelijk streed ze in de regen en hield finaal 49ptn over aan de meet, bam brons binnen.  Proficiat Yelena.

Dan die net iets jongere madammen, de cadetten, weet je nog dag 1?  Daar was Maite ietwat verrassend, maar toch wel verdiend leider.  Kwam Jade op kousenvoeten de top 3 in en vocht Ine voor een top 10 stek.  Verspringen is de ene z’n speeltuin de andere z’n stressmoment.  Bij Ine was er even paniek tijdens het inspringen, haar aanloop kwam niet echt uit, maar met een paar stevige ingrepen kwam ze toch nog aan een bevredigende 4,95m.  Bij Maite loopt het op training al een pak vlotter maar de wedstrijd knop kan ze nog niet echt aanzetten, met 4,64m nam ze wel een duik in het klassement.  Geen paniek, speer is wel een dada voor haar.  Met een deugddoende 31,58m knokte ze zich terug naar een podium stek voor het aanvangen van de 800m.  Ine kon zich met een stevig PR 26,58m komend van 22,53m ook terug in de top 10 nestelen.  Jade haar ver waren we even vergeten, hoe konden we dat vergeten? Na een safe start (5,20m) konden we met een kleine aanpassing een 5,36m laten noteren bij sprong 2 en dan een alles of niets sprong….het werd… alles… 5m73.  Goed voor een 9e sprong all time en vooral hier… veeeeel punten en hoppa naar de leiding in het klassement.  Speer was consolideren en eigenlijk nog een beetje uitbouwen van die voorsprong met 28,19m.  Onze dames hadden allemaal een strijdplan en een doel voor de 800m.  Ine top 10 behouden, Maite podium veilig stellen en Jade, die zag een kans om het clubrecord op haar naam te schrijven.  Kijken, een beetje rekenen en run for your plekje.  Jade moest onder de 2’35 lopen om haar doel te verwezenlijken en Ine en Maite ook iets in die buurt.  Het startshot klonk en de podium pretendenten deden er alles aan om het de onzen zo moeilijk mogelijk te maken.  Maar met 2’31 voor Jade, 2’38 voor Maite en 2’40 voor Ine konden ons blauwe madammen al hun doelen binnenhalen.  Jade met een totaal van 3942ptn Vlaams kampioen en nieuw CR.  Maite hield 55ptn over, lees 4,2″ om haar zilveren droom te verwezenlijken en Ine kon haar 10e plek veilig stellen.  Sterke madammen, goed gedaan, proficiat.

We konden allen moe maar tevreden en met een pak ervaring in de sporttas terug naar huis.  BK 20-21 augustus, here we come.

 

 

fotoboek

 

YouTube