BK AC drie dagen feest bij de buren.

Wie BK zegt denkt direct aan het Koning Boudewijn stadion.  Top aan prestaties, flop aan sfeer is veelal de samenvatting en hamer moest naar …. tja Nijvel uitwijken.  Daar kon nu wel eens kentering in komen.  Geen 2 dagen zoals de laatste jaren, maar 3 dagen met spreiding van de nummers en alles op 1 locatie, het Wouter Weyland stadion bij de buren uit Gentbrugge zou wel eens top prestatie met top sfeer kunnen combineren.

Met 8 selecteerden bij de mannen en 6 bij de vrouwen mochten we 3 dagen het ovaal op. Bovendien waren 4 van onze G-atleten kampioenschapwaardig. Ook naar hen was het uitkijken.

Jonas en Jonathan hadden beiden de spikes mee voor de 400m kwalificatie.  Jonathan op zoek naar een PR tussen de grote kanonnen.  Jonas zelf groot kanon in wording met minimum finale als ambitie.  Met 49″92 zat Jona ergens in het 2e peloton, Jonas ging met 46″93 netjes op schema en kwam met veel ambitie moeiteloos in de finale.

Lize zette op haar 800m alles in op een PR wat haar een knappe finaleplaats zou opleveren.  In haar reeks kwam ze met 2’11.85″ als 2e over de streep, bleef hierbij een seconde boven haar PR maar doel bereikt, finale op zaterdag.

De spanning was die eerste avond te vinden in de discuskooi.  Lars had na het zilver AC vorig jaar ook dit jaar podium ambitie.  De concurrentie had evenwel ook niet stil gezeten.  Met een 6-tal hadden ze de mogelijkheid de 2 resterende podiumplekken te claimen.  Milanov was met een SB van 64+ buiten competitie maar eigenlijk ook buiten tijd, want is 20′ voor aanvang van een BK nummer toekomen binnen de normen?  Met een lokaal regenbuitje op het verkeerde moment begon Lars met een matige worp.  Het was daarna constant stuiver wisselen voor de resterende podium plekken. De laatste worp zou alles bepalen.  Lars als 3e laatste aan beurt.  Oh wee nr 4 slaat hem met een dikke worp van het voorlopige podium.  Een close to PR is nodig in zijn ultieme worp.  De schijf vertrekt onder de juiste hoek, laat dat ding zo lang mogelijk in de lucht blijven… patat verder dan ooit, met 51m94 springt hij zelfs naar zilver.  Wat een opluchting, eindelijk komt het er uit.  Zo laat hij toekwam, zo vroeg was hij weg, een podium zonder winnaar, …. foei Philip.  Zou Remco Evenepoel ook z’n BK podium mogen skippen?  Maar minder blinken deed Lars er niet door, proficiat moatje.

Op zaterdag hadden we 3 ijzers in het 110 horden vuur.  Allen met finale ambitie, allen met podium ambitie en met het het ontbreken van de topfavoriet, waarom niet met titel ambities?  Alle reeksen teveel meewind, eerlijk blijft eerlijk.  Robin mocht eerst de 10 (te) hoge horden aanvallen.  Met 14″92 en een derde plek was het nog even bang afwachten wat er nog kon, lees mocht.  Ewout en Jente keken elkaar in de ogen in de laatste reeks.  Met reekswinst en (wind PR) 14.41″ was Jente al zeker van finale.  In zijn kielzog ging ook Ewout naadloos mee naar de finale.  Nu ja naadloos, door de flinke meewind kwamen de atleten vaker dichterbij dan lief en vlogen de horden vaak alle richtingen uit.  Maar mission succesfull, alle KAAG atleten door naar de finale.  In die finale, later op de avond, was de wind gelukkig een beetje gaan liggen, maar terug zou het een kletteren van jewelste worden.  Een paar foutjes onderweg, maar met nu een echt PR 14.50″ knokte Jente zich naar een bronzen plek.  Ewout en Robin moesten tevreden zijn met plek 4 en 5.  Toch een mooie blauwe finale.

Hoe zou het nog zijn met Aaron?  Hij weet de weg naar de hoogste BK podia, maar was hij na een blessure en allerlei kwaaltjes opgewassen tegen het (nog) jongere geweld?  In z’n reeks op de 800m zou het snel duidelijk worden.  Vlotjes meeschuivend in de eerste 600m kwam er net voor de streep nog 1 teveel over, zou 1’50.09″ voldoende zijn om de beste 8 te bevolken?  Gelukkig werd er in 2/4 reeksen iets te tactisch gelopen, met 2/100 overschot finale, oef.   Finale, das een zondags jobke.

Lize die had haar 800 finale al op zaterdag.  Na een relatief rustige eerste ronde (65″) gingen na 500m alle remmen los.  Met het oog op een PR weerde Lize haar met alles wat ze had.  Een verdienstelijke 7e plek gaf haar waar ze op hoopte, een PR van 2’10.75″

Victor zag bij hoog een paar rijzige tegenstanders.  Na een aarzelend begin op 1,90m waren 95 en 98 geen probleem.  Een Pr evenaring op 2,01m zat er helaas net niet in.  Als 2e junior komen er wel nog mooie momenten aan op eigen kampioenschappen.

Jade als jongste spruit van het hele pak in dezelfde wedstrijd als haar grote idool Thiam!  Het had al heel de week door haar verspring hoofdje gespookt.  De weergoden zorgden dat het zand niet te droog was.  Na een aarzelende opener van 5,10 en een derde en laatste sprong van 5,41m zou je op een BK cadetten meedoen voor de knikkers.  Hier mocht ze echter haar idool na sprong 3 van in de tribune naar haar SB 6,63 en goud te zien knallen.  Een ervaring die ze je nooit meer afnemen natuurlijk, later als je groot bent….

Camille was op de 100m om onder druk een laatste keer de benen te testen voor haar afreis naar het EK U18.  Met 12.31″ kan je best van een geslaagde test spreken.  Geen finale maar wel met een goed gevoel naar Jerusalem.  We wensen je met heel het KAAG team veel succes daar, doe Sem de groeten.

Clara lijkt met 400m een nieuwe liefde gevonden te hebben.  De 100 en 200 lijken net te kort en dan komt 400 als verrassing om de bocht kijken.  Haar 400 debuut maakte van haar de snelste 400 KAAG madam van het moment en brachten haar naar dit BK.  Met 58″84 pietste ze een halve seconde van haar PR.  Zou er met de nodige ervaring nog wat rek op zitten?

Hoogtepunt op zaterdag voor menig neutraal toeschouwer, maar zeker voor al wie een KAAG hart heeft, was de 400 finale.  Zou Jonas z’n droom kunnen verwezenlijken?  Podium, met als het mag, nog een hap van zijn nog jonge PR?!  In het zog van Borlée en  nu ook dubbel kampioen Doom realiseerde bij beiden, brons met 46″71 woppaaa!!

Lore op jacht naar PR (4’25.02″) en finale op de 1500m is de laatste die hier een erehaag krijgt.  Haar reeks was een hele verstandige wedstrijd, steeds de nodige controle, het plannetje van coach JC leek weer netjes te lukken.  Met een strakke 3e plek in haar reeks was een finale lekker binnen.  Haar tijd 4’25.69″ was strak maar net geen PR.  Morgen knallen maar in de finale Lore.

Op zondag was Aaron als eerste KAAG aan zet in de finale van 800m.  Geen tactisch gedoe hier, gas geven van de eerste meters.  Een BK finale met een haas, beetje raar maar bon.  De eerste 400 (51.9″ split) veeleer uit de achtergrond schoof hij tss 400-600 ‘zachtjes’ op ervaring naar voor.  Met een SB van 1’49.10 was het podium net 1″ weg.  Maar de weg terug lijkt ingezet.  Knappe strijd Aaron.

Maite is een andere jongere die kwam proeven van het grote werk.  Bij de cadetten altijd podium waardig en na een knap eerste seizoensdeel was deze kwalificatie een beloning voor het geleverde werk.  Hoogspringen bij de grote madammen is natuurlijk een ander verhaal dan bij de jeugd en na een examenperiode weet je nooit wat er in de tank zit.  In die tank zat voornamelijk een ervaring rijker, want sprongsgewijs wilde het niet zo lukken, na een aarzelende start op 1,55m werd 1,60 helaas al het eindstation.

Lore had wel uitgekeken naar haar 1500m finale, er stonden wel een aantal andere kanonnen in the line-up.  Hoe zouden de benen reageren ook dag 2 met een nieuwe all the way inspanning?  Ik had de privilege de race uit de volgwagen te mogen aanschouwen, ik kan je verzekeren, dat gaat vooruit die madammen.  Lore miste de juiste ontsnapping, maar die had haar misschien dood genepen.  Uiteindelijk had ze nog een pittige eindjump, met 4’25.59″ viel ze net naast het podium en klokt ze weer een .25 tijd, weer net geen PR however.

Jente had na het horden brons van gisteren wel een kleine issue opgelopen, zijn vingers waren onzacht met een horde in aanraking gekomen met een kneuzing als gevolg.  Voor deze ver finale allicht geen issue, maar hij kijkt natuurlijk verder.  Zal na een forfait voor Gotzis (rug) een zelfde scenario voor de MK avontuur op de FR roet in het MK seizoen werpen?   Met de beste inschrijf score, vorige week nog in Nijvel op de tabel gezet, had hij hier bij ver wel de nodige gezonde ambities.  Met 8 van de 12 ingeschreven atleten aan de start zou het wel een strijd op het scherp van de snee worden.  Met een voorzichtige opener van 7m sloeg de motor daarna nooit echt aan.  Met 7,09m werd het uiteindelijk brons.

Daar helemaal tussendoor waren Gitte (verspringen met blade), Peter, Cecile en Johannes (als wheelers) ook van de partij en van het feest. Samen oogsten ze 7 extra medailles in de G-categorieën. Daarmee zetten ze KAAG nog eens flink op de kaart en in the picture. Zij fier, de club fier!

Slotsom, met 4 + 7 medailles mogen we zeker niet ontevreden zijn, al ontbrak een beetje de kers op de spreekwoordelijke taart.  Bemoedigend waren de leuke extra finale plaatsen incl net niet (4e) dus chocoladen medailles van enkele van onze toppers.  We kijken wel terug op een mooi weekend topsport in een mooie organisatie, laat het Koning Boudewijn stadion maar waar het is.  Drie dagen ze vlogen voorbij (zou dat een PR zijn?).  Mooie momenten, ervaringen, comebacks, leermomenten, medailles, ze nemen ze ons niet meer af.  Doch blijven verder werken en trainen blijft de boodschap, want die kersen…

 

Livestream dag 2

Livestream dag 3

KAAG youtube