KAAG sterk op KVV cad/schol

De hittegolf zou achter de rug zijn, doch liepen de temperaturen nog sterk op aan de Sterre in Sint-Niklaas, en dat had niet altijd met het weer te maken, onze cadetten en scholieren jongens en meisjes deden ons bij momenten zweten, al was elk pareltje er een van pure ontroering en zelfs bewondering.  Met 24 kwamen we aan de start schreef ik eerder, als je dan 17 medailles mag noteren, nog een aantal 4e plaatsen, een aantal minima voor het aankomende BK, een niet nader te noemen aantal PR’s en 3 KAAG CR’s dan geloof je wel dag het een meer dan zonnige dag was.

Ook hartverwarmend was een aantal ‘revaliderende atleten’ te mogen begroeten die hun collega’s kwamen aanmoedigen, straks doen jullie gewoon weer vooraan het peloton mee.

Raar fenomeen in Sint-Niklaas bij het toekomen in de ochtend, de piste lag nat, een lokale bui, na al die droge weken,  had zowaar de piste stofvrij gemaakt, we konden knallen met z’n allen.

Een dag vol KAAG hoogtepunten, ik ga er gewoon chronologisch doorheen.

Joren mocht de spits afbijten.  Als 1e op de ingeschreven ranking had hij wel hoge verwachtingen, doch bleef hij in een strijd van cm steken op een 5e plek.  Misschien is als het zo close is een extra beetje rugwind toch wel handig.

Maite stond ook als nr 1 aan de start bij hoog, ondanks een aantal moeilijkere weken lijkt de vorm terug de goede kant uit te gaan, een 2e plek moet de burger moed geven voor de leuke weken die nog komen.

Ine wist dat de concurrentie op de 300h haar niets cadeau zou doen.  Met een blitsstart toonde zij echter al snel dat de rest voor plek 2 mocht strijden.  Nog even de laatste horde beroeren en dan met een toptijd van 44″60 aanschuiven voor de eerste gouden KAAG medaille van de dag, je zou van minder opgelucht zijn.  Wat Ine kan kan ik ook dacht Luka, als een speer naar die eerste horde, als eerste de bocht uit, maar zou hij die start ook kunnen verzilveren op de laatste rechte lijn, hij had nogal een drukke vakantie/kamp zomer zodat de trainingen pas recent weer op volle toeren draaiden?!  Gelukkig was de tegenstand enkel z’n neerdwarrelend stof aan het eten zodat hij fier en terecht met een nieuwe toptijd (lees KAAG CR) ook zijn gouden medaille mocht gaan ophalen.  Wat zou dat zijn met training?  Zien we dat op het komende BK?

Another leader of the pack, Finn bij speer.  Coach Luc op het EK doen glimlachten aan z’n gsm was de betrachting.  Maat en collega speerwerper Zakarya was ad interim coach met dienst.  Een eerste safe worp (52m69) voor het kampioenschap en dan zien wat er in de tank zit.  En of er iets in de tank zat, de speer bleef maar vliegen om finaal na 59m32 pas de grond te raken.  Verpulvering van z’n recente PR/CR en op naar plek 8 all time ranking in B.  Oh ja, KAAG goud nr 3 staat in de boekskes, zou coach Luc een glimlach gehad hebben in München?

Milan moest op de 400 al een paar keer z’n meerdere erkennen in een paar terechte klasbakken.  Podia lukten soms net, maar er was altijd wel een groei, de tijden werden steeds scherper en strakker.  Op dit KVV een ander gegeven, als nr 1 van start, wat doet dat met een mens?  Hij ziet er altijd zo koel uit, maar is hij werkelijk zo koel en kan hij het afmaken nu de kans zich voordoet?  Het antwoord is ja, met fikse maar geen toptijd (53″56) knalde hij naar z’n eerste titel.  Mits wat fine-tuning zit er misschien nog wel een grotere vis aan te kamen later dit seizoen.

Alexander, 400 en Matisse, disc vielen dan weer net naast het podium, al is 2/100 aan de 400 meet wel echt kl***

Na de middag kwamen sommigen voor een 2e keer in de arena.  Ine trok terug haar spikes aan voor de korte horden deze keer.  Gelukkig stond de fotograaf aan het verlengde van de piste of de tegenstanders zouden niet op de spreekwoordelijke foto gestaan hebben.  Ine verbeterde haar B jaarranglijst beste met een snuifje wind in de rug +0.2 tot 11″65.  Goud nr 2 om trots op te zijn.

Camille en Yelena hadden niet alleen tegenwind (-1.1) op hun 100mh maar vooral ook veel tegenstand in  een BK finale waardige KVV reeks.   Met 3 dames samen naar de meet, een verschil van 6/100 tussen 1 en 3 en daartussen Camille op 2/100 net geen goud, maar wel zilver gewonnen, maatje Yelena zag vanop plek 5 dat haar maatje het terug goed gedaan had.

Lieke, deze winter nog 3e op het indoor BK verspringen zocht nu ook weer de zandbak op.  Via een eerder aarzelend begin vond ze steeds meer haar draai en met een finale 6e poging (PR 5,26m) wist ze zich ultiem nog met brons te belonen.

Ondertussen had ook Luka terug zijn horden spikes aangetrokken.  Deze keer leek de tegenstand op papier iets sterker dan bij de lange horden, en aan de zenuwachtigheid van de mama te zien waren ze er niet echt gerust in.  Maar zenuwen, hoe zenuwen, waar zenuwen, trainen, ja dat doen we naar het Bk vast beter, maar nu, lekkere versnelling halfweg en aan de streep 7/100 op overschot, gouden plak nr 2 here i am. ‘Hoe doe je dat of voel je dat dat je tegenstander je op de hielen zit en moet versnellen vroeg z’n papa’ ‘Ho ja neen, ik doe dat gewoon was z’n logische reply.

Matisse was als 2e op de inschrijflijst voor kogel schol heren, maar liet door een pak 0 worpen vooralsnog het zilver van zn kogel boterham snoepen met 12,94m (PR 14.07m) was brons een troostprijs.  ‘Er zit een vloek op m’n nieuwe schoenen zei hij’ en hij trok op z’n pantoffels naar het podium.

De broertjes Coetsier, altijd wel iets mee te beleven.  Leon op 800 bij de cadetten, Noah, de grote broer, bij de scholieren.  Leon ging in zijn race goed mee in de laatste rechte lijn en bikkelde voor de medailles tot op de streep, brons zal smaken naar meer.  Bij Noah weet je het nooit zeker, ook nu werd het een strijd op het scherpst van het mes.  Helaas trok hij dit keer aan het kortste eind van het podium, brons.  Maar met de nodige motivatie nu allicht om op het BK een puntje op de i te zetten.

Sten was er niet gerust in, zou trainster Steffi er wel op tijd zijn?  Door de polsstok voorbereiding z’n werpschoenen (voor straks) thuis vergeten, gelukkige brachten de ‘vervloekte schoenen’ van Matisse daar redding en ook Steffi die was meer dan op tijd om 3 pogingen op een nieuw PR van 3.10m net te zien mislopen.  Wel een bronzen beloning, na eerder een PK titel bij PSS debuut nu een leuk podium op het KVV.

Op het laatste moment 200m bij de inschrijving nog gewisseld voor HSS, Lieke is niet voor niets Bk indoor HSS winnares bij de cadetten.  Na een constante reeks met een PR/CR van 10m99 was het toch nog even bibberen wat haar dichtste concurrente bij haar ultieme sprong liet optekenen. 4cm hield Lieke uiteindelijk over om haar gouden medaille met een dikke glimlach te mogen ophalen.

De keuzestress van een meerkamper, 100m reeksen vallen tegelijkertijd van speer, tja dan doe ik maar kogel besloot Finn.  Na z’n eerdere bom deze speer ochtend was het nu gezellig spannender aan de kogel stand.  Tot aan zelfs een gelijke stand bij worp 4, maar dan besloten de top 3 boys telkens nog eens hun beste tot dan toe te verbeteren tot Finn met zijn laatste 14,71m toch het goud om zijn nek zag verschijnen.  Na Ine en Luka, gouden Vlaams KAAG kampioen dubbelaar nr 3.

Camille had een ‘stresske’ voor haar afsluitende 200m.  Terecht bleek want de concurrentie bleek niet van de poes.  De top 3 ranking bleef intact maar op de streep liet Camille nog net Noor voor, tja voor… wat is 1/100″.  Toch ook medaille nr 2 voor Camille al had ze stiekem toch die 2 medailles voor dat ander kleur willen inruilen.  Maar er komen nog topdagen, en … uw seizoen was al niet slecht zeker ;). Nu al kijkt ze uit naar naar haar afsluitende 800 volgende week op het BK MK te Tielt.

Den Wannes had er lang moeten op wachten op zijn 1500m SC.  Na een eerder deze week deugddoende PK titel op ditzelfde nr was de tegenstand nu toch iets groter.  Met 3 gingen ze er al van bijna de start vandoor.  Eentje viel letterlijk weg en Wannes die bleef het tempo van op kop strak houden.  Helaas zat er eentje in het wiel en die kwam met de streep in het zicht van achter z’n lead-out er op en er over.  Wannes probeerde nog te remonteren maar moest zich finaal met zilver tevreden stellen.

Na een mooie dag topatletiek heeft onze gouden generatie cadetten scholieren, zelfs met de afwezigheid van een aantal kopstukken, toch weer een mooi stukje geschiedenis geschreven.  17 medailles, 8 titels, 3 runners up en 6 bronzen plakken, je moet het maar doen, keer op keer…

Volgende week opnieuw kermis op het BK MK, of dan nog even bijduwen naar het BK aflossingen en individueel BK, het zou zomaar een hittegolf in de nazomer kunnen worden?

Hoop doet leven, maar we maakten in ieder geval indruk en een goede start in deze tijden vol kampioenschappen.

men zegge het voort

YouTube

foto’s

uitslag