Zonnige KAAG Interregio jeugd

Op zondag 28 augustus was er onze eigen KAAG interregio editie 2022.

168 jeugdige enthousiastelingen genoten van het verwarmende zonnetje en van hun geliefkoosde hobby.

In de ochtend mochten de k en benjamins vroeg uit de veren om misschien hun eerste stappen in de nieuwe ‘competitievorm’ van de VAL te wagen. Misschien zegt 40m hindernissen, vortexwerpen, stoten of teamestafette u nog niet zoveel maar dat zijn de nieuwe disciplines in een alternatieve meerkamp gegoten voor de allerkleinsten om zo de smaak voor het latere competitieve werk aan te wakkeren op een speelse manier.  Met 64 waren ze, waarbij net geen 20 jonge indiaantjes.  Aan de ooh’s en de aah’s en de luide aanmoedigingen van mama’s en papa’s kon je merken dat onder het late zomerzonnetje iedereen het best naar z’n zin had.

In de namiddag mochten de ‘groten’, lees pupillen en miniemen hun interregio afwerken.  Iets meer competitie hier en strijd met de maten van eigen en andere clubs voor de verste worp, de verste afdruk in het zand of de snelste tijd.

Een groep van 104 ingeschreven atleten waarvan 25 in blauw-wit met streep en buffalo genoten van het, bij vlagen, hard werkende zonnetje.  Een dag na het gezellige en voor sommigen ook succesvolle PK aflossingen een nieuwe kans om hun kunnen te etaleren.  Geen medailles in deze manche van de interregio, het blijft een soort meerkamp met punten over meerdere wedstrijden waarbij aan het einde van de rit, lees volgende week zaterdag de laureaten in de prijzen gezet worden.  De onzen bewezen alvast, met nog een paar belangrijke wedstrijden op de kalender, dat de trainingen hun vruchten afleveren.

Deze toch wel lange dag, die voorbij vliegt eens je er in zit, is echter niet mogelijk zonder de talrijke ouders en sympathisanten, helpende handen om het werk samen lichter te maken, waarvoor onze sportieve dank.

met sportieve groet

op naar de volgende

 

Uitslagen pup/min

Foto’s