Jeugdig Goud op BK aflossingen

Met 4 gouden medailles waren onze cadetten en scholieren goed in beeld op het BK aflossingen dit weekend in het Leuvense Kessel-lo.  Ook onze heren op de 4x800m ac mochten naar het podium voor hun was brons de beloning.   Na een al even spannende race waren onze heren AC 4×400 na een historische wedstrijd nipt de minderen van excelsior maar toch maar mooi zilver gewonnen incl KAAG CR.

In de voormiddag waren alle KAAG teams netjes door in de kwalificaties van hun verschillende categorieën.  De eventuele prijzen kwamen er pas in de spannende finales.  De cadetten jongens maakte daar hun favorietenrol meer dan waar en kwamen met een straatlengte voorsprong over de streep.  De cadetten meisjes en scholieren meisjes stonden minder hoog in de ranking en moesten meer in het krachtenarsenaal tasten, maar ook zij konden hun reeks met overtuiging winnen met de sterkste tijd.

Bij de senioren waren de 4×100 reeksen en de 4x200m bij zowel mannen als dames niet van de poes, toch konden onze teams zich al bij al vlot plaatsen voor de grote finales.

Het serieuze werk, de finales, na een ontspannen middag onder vrienden.

De cadetten meisjes mochten eerst aan de bak voor hun 4x100m.  Na vorige week vlotjes de PK kroon te hebben genomen moest nu de hoogste aflossingskroon op hun palmares komen.  Niet simpel want niet met de snelste tijd naar Kessel-lo gekomen, hadden ze in de reeksen wel laten zien dat ze er klaar voor waren.  Lieke, Jade, Maite deden er alles aan om Ine in een goede stelling naar de laatste rechte lijn te brengen.  Afmaken die handel dacht Ine.  Het eerste goud was een feit.

De scholieren dames hadden het goede voorbeeld gezien.  Spanning te snijden hier wel, een aantal dames kwam net terug op tijd uit blessure om vrijdag de memorial te kunnen lopen en te zien wat ze vandaag waard waren op het BK.   Het toeval wil dat dezelfde slotlopers als de mm sprint van vorig jaar bij de cadetten nu elkaar terug zagen op de laatst rechte lijn.  Arwen, terug uit blessure, toonde dat ze nog steeds een van de snelste startsters in België is, sneltrein Camille rolde de rechte lijn op en Yelena mocht zich in de bocht smijten om Rune (terug uit blessure) te lanceren.  Deze keer met een goede stokwissel en maar een 2 tal meter achterstand (cfr vorig jaar magic stokwissel en 5m achter vertrekkend uit stilstand).  Hoe goed waren die benen al na een zomer revalideren?  Awel… goed… de achterstand werd kleiner en kleiner en aan de meet was een gouden 2m voorsprong een feit. Een gekend franse vloek bij het passeren van haar Waalse collega… “niet weer die blonde van KAAG he?” maar dan in een iets krachtiger vorm lol.

Torenhoog favoriet, de cadetten jongens 4x100m.  Maar de theorie zegt dat op een aflossing van alles kan fout gaan… en dan… ja kan het wel eens fout gaan. In hun reeksen nog oppermachtig, maar in de finale…. een jeugdzonde zeker, valse start, game over,…. vaarwel nagenoeg zeker bestelde Belgische titel.  Niets aan te doen, volgende keer…. kan alleen maar beter.

4x800m brengt stal JC in beweging.  Zowel bij de cadetten als bij de scholieren torenhoog favoriet.  Minder kans op een valse start hier dus … afwerken die handel.  De cadetten jongens waren als een pletwals over alle tegenstand heen gegaan, dubbelden zelfs een paar collega’s.  Dan is goud de opperste bekroning, proficiat Milan, Wannes, Leon en Rens.  De scholieren hadden meer werk om hun titel te verlengen.  Een ploegje Oekraïense hardlopers daagde hen tot op de laatste rechte lijn uit.  Maar de ervaring en het tactisch wedstrijd inzicht liet ze toch triomferen.  Proficiat Jaco, Tibo, Lowie en Noah.

Ook de mannen AC haalden op 4×800 een leuke bronsen medaille, al moeten we er ook durven bijzeggen dat de bezetting hier niet zo groot was, maar de afwezigen hebben ongelijk.  Brons is brons

Als kers op de bijna taart, ons sterkst mogelijke team op de 4x400m.  Of wat dacht je van Jente, Aaron, Jonathan en Jonas, allemaal dudes die netjes onder de 50″ karren op de baanronde.   Dan loop je een eeuwenoud KAAG CR aan flarden, is er toch eentje die nog net beter doet zeker.  Zilver is zeker gewonnen hier

 

Als er nog KAAG CR’s moeten opgenomen worden, verder op deze pagina staat daar een mooie link/mail voor 😉

Het was weer een golf aan emoties dit weekend, maar bovenal toch mooie prestaties en veel leute…

op naar de volgende

 

uitslagen

Foto’s

Video’s