Nat maar verwarmend PK MK in Deinze

Jonas zijn verhaal

Een regenachtige eerste dag liet zich meteen merken bij de start van de vlakke 100m. Allemaal samen schuilen onder een tentje, het is een mooie teambuilding aan de start van een tienkamp. De trend werd verdergezet, we zouden elk nummer van dag 1 starten met een goede bui. De resultaten waren merkbaar minder dan voorheen gehoopt bij iedereen, als alle deelnemers minstens een halve meter onder hun record blijven bij het verspringen met winden van wel -8m/s dan weet je dat het geen ideale atletiekdag is.. Persoonlijk hoogtepuntje van dag 1 voor mij toch wel het hoogspringen, 1 van de 6 disciplines waarvoor ik een eerste keer aantrad op wedstrijd. Flop bleek in de opwarming niet haalbaar wegens een veel te stijf gevoel. Dan maar voor wat sfeer zorgen met schaarsprongen. 1m65 moest altijd lukken zo, maar het was 1x verdomd nipt op 1m70, wat was dat mooi geweest. Dag twee was veel zonniger, maar met momenten toch ook best fris. Al hoefde ik niet per se enorm scherp te staan, dag 2 zou een dag van uitproberen en lachen worden. 110m horden anderhalve meten hoog springen met 5 pas ertussen, discuswerpen na 1 oefensessie (in de passvakantie) om de dat mee aan te vatten. Voor polsstok had ik wel enige “ambitie”, 3x oefenen en een bende supporters gaf de vroege springers vleugels. 2m40 was de aanvangshoogte, 2m70 de stiekeme hoop. Einderesultaat: 2m90. Smaakt naar meer, dat polsstokken. Awerken met speer en een 1500m (lees: 300m met vooraanloop) om een gezellig atletiektweedaagse af te sluiten. Dat we onderweg een stiekeme comeback van Benjamin met meteen een provinciale titel bij de senioren van dichtbij konden volgen was de kers op de taart!
Benjamin
Ik deed mee aan de tienkamp om nog een mooie tijd op de 100m en vooral de 400m te lopen. Nadat alles op zijn plaats viel op dag 1 stond ik aan de leiding in het Oost-Vlaams klassement.  Na meer dan 3 jaar afwezigheid op het meerkampterrein kon ik ook de tweede dag op het hoogste schavot afsluiten.
Later meer
hier alvast foto’s
en film