4 prijzen op BK jun/bel in Kortrijk

Victor plukte de hoogste graal bij het hoogspringen junioren.  Lars kon met zijn laatste worp bij de beloften zijn goud veilig stellen.  Amelie wist zich naar een bronzen medaille te knokken bij haar 400h en Clara wist de laatste rechte lijn op 400 eveneens te belonen met een bronzen plak.

Clara haar verhaal:

Voor de start van het BK stond ik 5e op de ranglijst. Ik wist dat als ik een medaille wou halen,ik alles ging moeten geven. En dat was toch wel mijn doel voor dit BK. Op de dag zelf was het hopen dat het niet ging beginnen regenen. Gelukkig was dit het geval. Maar de wind speelde wel een zeer grote rol. Aan de 1ste rechte lijn was er een gigantische tegenwind. Ik had afgesproken met Jessica dat ik snel ging starten, want hoe dan ook bij de 400 ben ik bij de laatste 50-100m dood. Zoals Jenten en Jonathan zeiden: ‘Gewoon de Lieke Klaver tactiek gebruiken’. Zo gezegd zo gedaan. Ik was snel gestart en kon dit ondanks de tegenwind goed volhouden. Ik herinner me nog dat aan (ongeveer) de start van de 200m de speaker me plots opmerkte en riep: ‘En ook een snelle start van Clara De Varé.’ Doordat ik in de buitenbaan zat kon ik niet inschatten in welke positie ik liep. Dus bij het uitkomen van de laatste bocht duurde het vrij lang voordat ik iemand naast me voelde lopen. Op dat moment had ik door dat ik meezat met de top 3. Het was echter enkel een kwestie van volhouden. En dat is zeer goed gelukt. De tijd was iets trager dan gehoopt. Dit kwam door de wind. Maar al bij al mag ik er zeel blij mee zijn. Ik liep maar 2 tienden boven mijn PR en de anderen zaten door die stevige tegenwind 2-3 seconden boven hun PR. Voor mij was het een zeer geslaagd seizoen met een prachtige afsluiter! Op naar volgend jaar
Amélie, the story:
Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik van mijn wedstrijd moest verwachten omdat ik net terugkwam van vakantie en ook omdat het al eventjes geleden was dat ik een 400h gedaan had omdat er gewoon niet zoveel waren. We waren met 4 meisjes voor podium dus het ging sws spannend worden. Ik ben dus derde geworden waar ik opzich wel blij mee ben maar ik was toch een beetje teleurgesteld van de tijd dus het was een beetje dubbel maar op een kampioenschap tellen de plaatsen. Nu rust en dan weer opbouwen naar de winter toe
Lars de weg naar goud:
Ik ging met een goed gevoel richting het BK. Tijdens de voorbereiding had ik het gevoel dat ik in vorm zat aangezien ik op training meerder worpen voorbij mijn persoonlijke beste had. Op de wedstrijd zelf waren de condities niet optimaal voor een goede prestatie. Het was er koud en ook de wind stond niet gunstig. Dit samen met wat stress zorgde ervoor dat ik helemaal niet in de buurt kwam van mijn gehoopte afstand. Gelukkig voor mij leek mijn concurrent ook met hetzelfde probleem als mij te kampen. Na een onderlinge strijd, op een voor beide minder hoog niveau, nam ik uiteindelijk in mijn laatste poging de leiding en werd zo Belgisch kampioen bij de beloften.
Viktor zijn gouden sprong:
Ik ben naar het bk gegaan zonder echt verwachtingen. Ik hoopte om nog eens over de 2m te springen. Het weer was niet ideaal maar tijdens het inspringen voelde ik dat het goed zat. Tijdens de wedstrijd ging ik vlot over 90-96-99. De eerste op 2m02 mislukte maar met de tweede poging lukte het wel en daarmee werd ik ook onverwachts Belgisch kampioen.
op naar de volgende…

 

foto’s