Kaag Jongens knap 2e op BVV Finale

De kaag pupillen en miniemen jongens werden in Ieper knap 2e op de grote BVV Finale.  Na een uiterst spannende dag wisten ze dit avontuur met een zilveren plek feestelijk af te sluiten.

het verhaal van de miniemen:

Reeds om 10u mochten de hoogspringers aan de bak. Met een aanvangshoogte van 1m15 en een deelnemersveld van 34 atleten wist je al op voorhand dat het lang kon duren eer onze hoogvliegers hun kunstjes mochten laten zien. Maar ook organisatorisch verliep het niet van een leien dakje met als gevolg dat het al 12u30 was voor Jan eindelijk om de punten mocht gaan strijden. Zowel hij (tweede poging) als de concurrent van ROBA (eerste poging) overschreden de 1m56. Vervolgens ging de lat naar 1m59 waar Jan bij de eerste poging slechts nipt de lat aantikte. De andere pogingen mochten helaas niet baten, maar evenmin voor de concurrent. 11 punten voor KAAG dus.

Duivel-doet-al Jan liep tussen het hoogspringen door ook nog de 80m horden (dus zonder specifieke opwarming!) en eindigde derde in een verdienstelijke 13.15. Nog 10 punten bij voor KAAG op zijn conto!

Het eerste loopnummer van de dag, de 300m, nam Maxime voor zijn rekening. De tactiek was redelijk eenvoudig: snelle start, dan ontspannen lopen en voorbij de bocht het gas vol open. Het leverde hem een nieuwe besttijd op van 40.87, ruim 1.3 seconde sneller dan de tweede van het pak. Goed dus voor de volle 13 punten en de tweede plaats op de jaarranglijst (in Nijvel ging het blijbkaar nog net ietsje sneller).

In de werpnummers gingen we de schade zoveel mogelijk moeten beperken, daar we ten opzichte van onze concurrenten eerlijk gezegd wat licht uitvallen. In de A groep van het kogelstoten hadden we Maxime en Cédric geplaatst. Met een beetje geluk konden die krachtpatsers hopelijk voor een stunt zorgen. Ze leken echter een beetje geïntimideerd door mannen die vlotjes 11m, 12m en zelfs 13m ver gooien. Maxime was trouwens nog aan het recupereren van zijn exploot op de 300m waardoor het niet direct wou vlotten. De broers wisten uiteindelijk wel beide een nieuw PR neer te zetten: 8m89 resp. 8m71. Cas had door het uitlopen van het hoogspringen geen tijd gekregen om op te warmen voor het kogelstoten. Zijn eerste poging was duidelijk ver, maar ging jammergenoeg buiten. Met zijn tweede zette hij een nieuw PR neer van 8m78, dus niet verder dan Maxime. Het was verrassend genoeg de vierde atleet van KAAG die uiteindelijk de punten in de wacht wist te slepen. Met een worpje van 8m89 uit stand bewees Sander wat hij waard is, met 4 punten achter zijn naam als beloning.

Met de 80m kreeg Maxime zijn derde proef voor de kiezen geschoven. Met een iets mindere start moest hij niet alleen de ranglijstaanvoerder uit Lokeren, maar onverwacht ook de atleet van ROBA voor zich dulden aan de meet. De derde plaats dus in 10.44, goed voor 10 punten.

Tweelingbroer Cédric mocht ondertussen aantreden in de A groep van het verspringen. Ditmaal geen problemen met de aanloop en 4m72 als beste resultaat met enkel twee jongens van ACW die beter deden. In de B groep sprong Jan – die er technisch beduidend op vooruit is gegaan – naar 4m76, eveneens derde maar met twee jongens van ROBA voor zich. Dus goed voor 10 punten voor KAAG.

Op de 150m was het zoeken naar iemand die onder de 21 seconden kon duiken. Loïc werd bereid gevonden die klus op zich te nemen en slaagde daar met verve in: 20.79. Jammer genoeg moest hij al in de eerste reeks aantreden zonder echte tegenstand, anders had er wellicht nog meer in gezeten. Zijn tijd was goed voor de 8ste in totaal, dus kreeg hij 5 punten toebedeeld.

Het speerwerpen is nog zo’n nummer waar het op schadebeperking aan komt. Cas wist zijn PR aan te scherpen tot 30m94, goed voor de 9de prestatie en 4 punten voor KAAG. Redelijk gelukt dus.

Een nummer waar we meestal ook wel wat punten op verliezen is de 1000m. Tijdens de schifting hadden we een gokje gewaagd door Cédric op dat nummer te zetten. Hij wist daar toen een fantastische 3:08 neer te zetten. Dus ook in de finale vroegen we hem dat kunstje nog eens opnieuw op te voeren, weliswaar in het gezelschap van zes jongens die betere tijden hadden dan hem. Cédric haakte van bij de start mooi zijn karretje aan bij de twee snelsten en kon zijn derde plek veilig stellen tot aan de finish. Bovendien deed hij in één klap 10 seconden van zijn PR met 2:58.43. Klassebak met grote K! Dankjewel voor de 10 punten.

Het laatste nummer van de dag was de 4x80m. Op papier KAAG favoriet, maar je moet het natuurlijk ook nog kunnen waarmaken. Met vier snelle kerels (Cas, Jan, Cédric en Maxime) en drie vlotte wissels kwam de eerste plaats eigenlijk nooit in het gedrang, goed dus voor 13 punten. Met 40.83 werden ze ranglijstaanvoerder (en zijn ze nog bijna een seconde sneller dan de meisjes te Nijvel).

De miniemen totaliseerden 90 kostbare punten ofte 9 meer dan ROBA en 15 meer dan VS.