Crosscup relays, Kaag toppers zijn op post

Het loopt bijna naadloos over tegenwoordig, het zomer en het winterseizoen.  Op zaterdag was er nog her en der ten lande een outdoor werpmeeting op zondag was het koekenbak in crossland.  Traditioneel de Crosscup relays, jaar en dag op ons eigenste Blaarmeersen, sinds enkele jaren nu hun thuiskamp gevonden aan de oevers van het domein en Berlare.  Nu ja, op het domein, het leek wel het vredige dorpje Werchter daar ergens in het begin van de zomer, tot ver buiten, bijna tot aan het dorpsplein van Berlare.  Loslopen kon je dus al doen richting het terrein.

Ook op de site was het koppen lopen, redelijk indrukwekkend als debuut op een atletiekwedstrijd.  Als trainer van jeugdploegen altijd een eerste moeilijke puzzel zo vroeg op het seizoen, de doorschuif of wissel gebeurde nauwelijks een paar weken terug en voor de grotere atleten is de winter voorbereiding nauwelijks van start gegaan.

Maar game on dus, atletiek is voor een keertje ook hier een beetje ploegsport.  Ook de Benjamins zijn even verlost van het spelenderwijs atletiek gebeuren en mogen vol de weide in, zij het wel zonder echte officiële uitslag.  Trainster Hanne stuurde 2 ploegjes jongens en 2 ploegjes meisjes de weide in.  Hopelijk vonden ze het een leuke ervaring en zet het aan tot meer.

Bij de pupillen 3 teams van elk.  Hier mag de competitie al volop gieren. Bij de meisjes vinden we onze teams op plek nr 24-34 en 48 terug op 69 startende teams.  De jongens zorgden voor de eerste knalprestatie een 5e en 16 plek op maar liefst 75 deelnemende ploegen, ook team nr 3 kon zich met plek 38 mooi finishen.

De miniemen meisjes wisten zich met plek 28 en 32 mooi in het midden van het 73 ploegen tellende peloton te vestigen.  De jongens deden het iets strakker en namen naast een top 10 plaats, 10e ook plekken 23-46 en 49 in.  Hier een massa van 91 ploegen aan de startlijn.

Cadetten vrouwen hebben we een heel sterke lichting, maar die houden zich op het indoor en andere pistes schuil, geen KAAG ploegen hier.  De jongens hadden wel een ploegje, trainingsgewijs liepen ze naar een 17e (55 deelnemers) plek.

Primetime de seniors.  Ladies first.  Lize, Lore en Lia hun doelen liggen niet bij deze relays, maar een knappe 21 plek was toch een goede trainingsrit.  De mannen hadden met Aaron, Niels en Rayan 3 snelle kerels aan de start. Ploegje 2 was met Wolf, Matthias en Tibo vooral opbouwen en ervaring opdoen.  Plekken 14 en 57 waren op 92 deelnemers dan ook meer dan verdienstelijk.

De generatie 2006-07, nu scholieren, hebben al jaren de crossgenen in het bloed, velen als 800 lopers op de piste maar soms ook met doel op zich.  Vorig jaar nog glorieus winnaars, nu hun titel verdedigend.  En met brio, Lowie zette de toon uit met een strakke 1000m en als eerste de wisselzone in, Rens kreeg het enkel in de zandbak even lastig in zijn 1500 en Sem, vorig jaar Belgisch kampioen in Laken, mocht de kroon op het werk zetten.  Stan, Wannes en Leon knokten zich in de schaduw naar een meer dan verdienstelijke 12e plek (56 deelnemers)

De juniores hielden er ook een stevig trainingstempo aan over, Thibault, Jaco en Niels posteerden hun karretje op plek 12, Kasper, Achille en Iben kwamen als 33 over de verzamelde streep.

De masters mogen de weide als laatste trotseren.  Ook bij de dames een ploegje, Katrien, Veerle en Christ weerden toch kranig naar een 13e plek.  De mannen, Christophe, Zeger en Ridha schoven stelselmatig op en klokten de middag af met een puike 10e plek (56 ploegen).

Vrolijk en voldaan van zoveel lopend volk was er nog 1 opdracht, waar heb ik mn auto ook al weer gelaten?

 

op naar de volgende…