Crossend KAAG

We kunnen er niet meer naast kijken, nu de herfst en winter zich verenigen in crossend land komen een paar KAAG toppers zich roeren in de modderpoel.

Als wel de relays even niet meerekenen begon het allemaal echt in Aalter waar op een mistig maar finaal wel knap parcours aarzelend door de jeugd de eerste stapjes gezet werden in de crosswereld.  Hier al was er eentje die z’n neus aan het venster stak, later meer.

Deinze was dan weer miezerig en zorgde voor nog meer KAAG volk op en in het veld.  De jeugd deed ook van zich spreken met hier en daar een podium plek en zelfs een overwinning bij de pupillen dames.  Het leek geen zwaar parcours daar in Deinze maar de afgepeigerde atleten aan de aankomst toonden wel iets anders.  Ook hier kwam een toen herstartende winterhoop zijn neus aan het crossvenster steken.

Vandaag het eerste grote examen, terwijl de Rode Duivels een veredelde jogging hadden tegen Marokko toonden onze toppers zich (van hun schoonste kant ging ik bijna schrijven, zijn er schone kanten aan een moddercross?) op de crosscup manche in Roeselare, traditiegetrouw de selector voor het EK iets verder dit najaar.

Sem die vorige week iedereen op een hoopje liep in Deinze toonde ook dat hij vandaag, met nog maar een paar trainingsweken in de kuiten, de beste was van heel het pak bij de scholieren.  Lowie 14e en Rens 18e stomen zich klaar voor het indoor gebeuren later dit seizoen.

Hij liep chillend naar de overwinning in Aalter en ook hier was Rayan uit op een puike prestatie.  Tussen het grote geweld (seniors) standhouden om als belofte bij de beste 4 te behoren van uw leeftijdscategorie, je zou van minder geen tijd hebben om te supporteren voor de Rode Duivels. Wat schreef de val voor? Een ploeg van 4 zou alleen worden uitgestuurd als de nummer 4 binnen de 55 seconden van de winnares zou eindigen, …. en dat lukte zowaar, 33″ na de eerste belofte kwam Rayan trots als 4e over de meet.  SCHITTEREND

Begin je koffers maar al te pakken, 11 december is Turijn je citytrip

Proficiat aan heel het KAAG team

op naar de volgende

 

met dank aan Isabelle voor de foto’s