Rayan op EK Cross Country

Vandaag was er het EK veldlopen ofwel Cross Country in Piemonte (It).  Onze Rayan mocht aantreden bij de U23 na een knappe selectie afgedwongen in Roeselare.  Een pijntje in de voet deed hem gedwongen rust nemen in aanloop naar het EK maar eens ter plekke klopte het strijdplan.  Knap 29e op ruim 90 deelnemers, alleen maar trots kan je daarop zijn.

Proficiat van heel het KAAG team

hier vers van de pers zijn verhaal

Ik wist gewoon dat het een heel zwaar parcours was.  Gisteren tijdens de parcoursverkenning, de berg die er was met ongeveer 20 hoogtemeters op 300m, ik wist dat ik heel rustig ging moeten starten en me vooral niet laten meeslepen.  Ik heb dat ook kunnen doen en dan heb ik eigenlijk ronde per ronde het tempo een beetje kunnen opdrijven en de stukken bergop wat extra tempo gemaakt of wat meer intensiteit en toch al wat mensen opgeraapt.  De laatste ronde kreeg ik volledig vleugels omdat je dan 2 mensen… 3 mensen kon inhalen, ik heb er nog uiteindelijk 10 kunnen inhalen in die laatste ronde.

Dus ik ben wel zeer tevreden van mijn wedstrijd.

met dank aan Belga image voor de foto van Rayan

 

op naar de volgende…