Ploeteren op PK cross

Voor de jeugd de ‘belangrijkste’ cross van het jaar, voor alle anderen een goede waardemeter naar wat later op het cross seizoen nog op de plank komt.  Als het ook nog eens een echte cross mag zijn, geen vlakke droge snelle parkbaantjes maar ups and downs in modderige winterlandschappen, zijn verrassingen nooit ver weg.  Laarzen, droge kousen en extra lange pinnen zijn geen overbodige luxe.  Met 42 KAAG crossers doken we een fris maar sportief PK cross te Zottegem in.

De kleinsten krijgen voorlopers en helaas geen podia.  Statistieken tonen aan dat de uitslag met of zonder voorlopers vrij gelijklopend is, jammer echter dat de jonge atleten geen podium krijgen.  Als de honger maar groot genoeg blijft zo.

Van bij de pupillen wel eremetaal te verdienen.  Zowel individueel als per ploeg.  Van bij de eerste race was het prijs, pupil 1e jaars Lennert kwam als eerste uit de modder en mocht een leeuwtje gaan ophalen.  Leon ploeterde zich even later naar een bronzen plek bij de 2e jaars.  Omdat hun maten zich ook nagenoeg allemaal in de top 10 nestelden mochten ze trots de beker van clubkampioen bij de pupillen jongens afhalen.  Goed gedaan mannen.

De meisjes eerste jaars claimden bijna het volle podium, met Fia op 2, Liesl op 3 en Alicia op 4 bleef nekel de hoofdvogel weg.  Helaas geen 2e jaars pupillen in de top 10 om hier ook het ploegklassement te winnen.

Bij de miniemen is het al iets meer doseren, zeker in zo een ploeter bad, is afwachten de boodschap.  Sien is lichtvoetig, maar ook op dit “werk parcours” weet ze haar mannetje te staan.  Pas in de laatste rechte lijn moest ze het goud laten gaan en veroverde ze trots zilver.

Bij de jongens een paar verrassingen. Otis streed tot de laatste meters mee en zag pas op de finish het podium ontglippen, 4e.  Idem met Arno, een mooie 15e plek.  Maar als je weet dat beiden een tijdje niet konden trainen weet je dat er nog meer in zat.

Bij de 2e jaars sterk in de breedte, Robin 6e, Maxence 9e en Roman 13 zagen ook net de clubbeker aan hun neus voorbij gaan.

En dan… was er een uur pauze, wissel der troepen.  Jammer want veel supporters zien een pak leuke wedstrijden niet en Mere volk langs de kant is ook voor de atleten een pak “warmer”.

Bij de scholieren hadden we een groot kanon aan de start.  Sem ging er van de eerste meters vandoor en had geen medelijden met de tegenstand die na verloop van de cross Sem enkel in het passeren mochten bewonderen.  Een goede training heet dat dan.  In dezelfde wedstrijd werd Zeger 3e in de 50+ categorie.

Een leuke maar frisse zondag met verwarmende sportieve KAAG momenten…

 

Op naar de volgende…