KAAG alom aanwezig op KVV Cad/Schol

Maar liefst 28 jeugdige KAAG talenten konden zich kwalificeren voor het KVV cad/Schol van vorig weekend.  Sommige met al wat wedstrijd kilometers op de teller, anderen nog heel groen achter de oren.  De ene om resoluut het podium te bestormen, de andere voor de ervaring van het eerste echt grote kampioenschap, of… streden ze al mee op de voorposten?  De 15 medailles waren zeker niet allemaal van ervaren en doorwinterde talenten, maar ook de nieuwtjes klopte aan  aan het Vlaamse podium

In random volgorde haal ik ze door de Vlaamse wedstrijdmolen.

Mag ik beginnen met ons grootste kanon in stelling te brengen.  Camille is nagenoeg altijd een zekerheid op succes.  Natuurlijk moet je dan van de horden af blijven of geen brokken maken bij start en/of finish.  Maar als ze zegt ‘ik was redelijk goed weg’ dan weet de concurrentie meestal hoe laat het is.  Zo gebeurde ook, chill door reeksen op zowel 60 als 60h en knallen in de finale.  Check 2x goud op de reeds rijk beschreven bladzijde van Camille, wel done.

Op de horden hadden we zelf een dubbel succes, Camille haar troonopvolgster Ine, legt ze steeds meer het vuur aan de schenen.  Op de horden leverde dat na Camille zilver op.  Later op de avond ging Ine ook nog brons halen op de 200m, hier is het nog even wachten op de echte uitschieter, maar binnenkort is het ook hier drummen met scherpe tijden.

Horden is ook bij de jongens een sterk nummer.  Mats toverde al een medaille vorig jaar, als 1e jaars,  op het outdoor BK en was nu torenhoog favoriet.  Het is natuurlijk te zien hoe je daar mee omgaat!? Awel goed, hij knalde als eerste naar de eerste horde en liet er geen twijfel over bestaan, knap goud, dromend van een nog scherpere tijd.  Bij HSS mocht hij ook nog een bronzen kleurtje in ontvangst nemen.

Luka zag in een spannende scholieren horden finale zijn goud net op de meet in rook opgaan, zilver it became.

Nog een dubbelaar, Sten.  Al vroeg in de weer bij PSS verlegde zijn PR het meeste, van 3,05m (pr van vorige week) ging naar een succesvolle 3m40, goed voor zilver op dit KVV, als hij die lijn kan doortrekken naar het vervolg van het seizoen?!  Bij HSS kwam hij met zijn laatste geanimeerde buurt aan de leiding, zijn concurrent verwees hem echter in zijn laatste poging terug naar zilver.  Maar toch tevreden met de progressie.

Kamiel bij kogel kwam al eerder dit seizoen sterk in de ring.  Nu liet hij met een evenaring van zijn recente CR de tegenstand niet toe op de foto.  Goud met honger naar meer.

Lowie de Bruycker toonde al de stijgende vorm de afgelopen weken, nu nog de JC tactiek goed toepassen was de boodschap.  In een bitsige laatste ronde klokte hij net onder de 2” af, genoeg voor Vlaams zilver.

Nog een bijtertje uit JC zijn stal is de immers vrolijke maar sportieve bijter Bohdan.  Met 3 gingen ze er vroeg in de wedstrijd vandoor.  Bohdan was een van de laatsten die zijn karretje kon aanpikken en met een vet PR wat brons zijn verdiende deel.

Twee ervaren dames bij de scholieren.  Maite kon na een periode van examens en ziek zijn weer een beetje tonen waartoe ze in staat is.  Nog niet de hoogte maar wel de zilveren medaille geeft moed om er weer stevig in te vliegen.  Jade in haar verspring wedstrijd was dan weer getuige hoe het BR een evenaring kende.  Als best of the rest mocht ze zilver gaan ophalen.

Afsluiten doe ik graag bij Helena, een eerste jaars talentje op de korte en middellange sprint.  De finale op haar eerste KVV bij 60 was vooral een ervaring. Maar haar pas echt op de kaart zetten deed ze op de 200m, waar ze vanuit baan 6 haar oudere concurrenten toch maar netjes onder druk wist te zetten.  Zilver was een mooie beloning.  Maar onthou alvast deze naam.

Met 15 medailles hebben we weer laten zien dat we een fijne lichting cadetten en scholieren hebben.  Hard blijven werken en voetjes op de grond.

Op naar de volgende…

 

 

dit alles is te herbeleven op de livestream link gemaakt voor de VAL door ons KAAG team

de Youtube pagina brengt alle KAAG atleten in beeld

Foto’s van podia zijn er hier.