BK cad/Schol KAAG doet meer dan mee

Al even terug (4/3) was er in de toch wel, voor de atleet, knappe zaal in Louvain-La-Neuve het BK voor de cadetten en scholieren.  We weten al een tijdje dat deze lichting KAAG atleten een gouden generatie is.  Ook nu drukten ze hun stempel op dit hoogstaand indoor BK.  Een overzicht van hun avonturen.

Al vroeg in de ochtend mocht Finn naar de verspringbak.  Een wedstrijd waarin alles mogelijk was, zo dicht lag het bij elkaar.  Met 6m38 werd bij nog net in de laatste sprong met 1cm verschil van het zilver gehouden.  Het eerste brons van de dag was een feit.

Aan de kogelstand was Tristan een vroege vogel, met een sterke wedstrijd was hij maar wat trots zijn eerste echte BK  met 13,72m met brons te mogen bekronen.

Vreugde en verdriet het ligt heel dicht bij elkaar in de sport.  Helaas mocht Camille de keerzijde van de sportmedaille trotseren toen ze als topfavoriete op de horden te vroeg vertrok uit de startblokken.  Game over.

Ine deed het als eerste jaars scholier dan weer wel top in die horden finale, met 8.74s was ze niet alleen 0,06″ sneller dan ooit maar mocht ze aanschuiven op het podium voor KAAG brons van de dag 4 op te halen.

Oei dan heb je brons nr 3 gemist.  Daar ging even voor de scholieren dames cadet Mats mee aan de haal op diezelfde horden.  Lichte ontgoocheling na zijn race (vooral over de tijd) maar in een finale tellen enkel de plaatsen, in deze brons, well done Mats.

Blinkend goud net na de middag.  Gedreven op adrenaline snelde Camille alles en iedereen voorbij naar een scholieren KAAG beste ooit, 7″58 in de 60m finale.  Dat is enkel de groten gegeven, hit back…. hard!!

Ook Kamiel was ongenaakbaar aan de kogelstand.  Met 17m57 was hij 7cm verder dan zijn beste ooit met 5k ruim voldoende om goud te laten blinken.

Zou ik me inschrijven?  Na een winter vol pijntjes en andere zieke momenten besloot Maite toch haar hoog niet te missen op het BK.  Terecht bleek want ze sprong terug als vanouds, 1m67 was een SB en netjes de winter afsluitend met zilver.  Op naar de zomer Maite.

Sem zijn winter is buiten van een ongeëvenaarde kwaliteit, hij won… alles waar hij aan de start kwam.  Indoor en 800 zijn er natuurlijk nog snelle kerels aan de start.  Maar na een emotievolle 4 rondjes slingerde hij zich als 3e over de meet 1’59.38″.  Een winter om in te kaderen Sem.

Vorige week op de eigen KAAG aflossing nog z’n voet omgestaan, een weekje rusten zalven en veel spalken wilde hij toch deelnemen aan dit BK.  PSS was nog een rare exit, de lat viel er nog af, tergend langzaam nadat hij al af de mat was.  HSS was zou dat geven met een broze voet???  Gelukkig was het rechtdoor en kan een beetje adrenaline wel dienen als wonderzalf.  Net voldoende om naar een 11m75 en zilver te springen.

Het was al een vrolijke dag met de spreekwoordelijke ups en downs maar eindigen doen we met een mooie up.  Ine en 200 het is al vaak een mooi verhaal geweest.  Ook nu mochten we afsluiten met dit mooie hoogtepunt, in een sterke race onder het kruim van scholieren 200m verweerde Ine zich naar een sterke 25″58 goed voor brons nr…. heb je de tel kunnen bijhouden?

Aan 6 brons zitten we en zo sloten we de dag af, voeg daar de 2x zilver bij en de 2 titels en je weet dat deze generatie ons blauw weer mooi deed schitteren en dat een verslag altijd wel een stevige kluif is.

 

Never the less, proficiat aan allen, ook aan zij die geen podium haalden maar toch wel in ruime getale deze BK selectie haalden.  De ervaring, de zin, het geluk, de ik wil volgende keer er weer bij zijn en nog beter doen kan ons alleen nog maar meer vreugde schenken…

 

op naar de volgende…

foto’s