Geluk

Wat een mooie fotoreportage kregen wij van onze voorzitter Jean. De foto’s zijn genomen tijdens de halve marathon langs de Gentbrugse meersen. Het is een natuurlijke omgeving met wuivend riet en paden en hier en daar een zitbank. Op de foto’s zien we Katrien, Veerle en Olivier. Drie atleten die trainen bij Luc. Jean moet onverhoeds zijn opgedoken. Want zowel Veerle als Katrien kijken blij verrast. Wat een geluk stralen de foto’s uit! Het is een gevoel dat ik herken. Te lopen in de natuur. ‘Im wunderschönen Monat Mai’, zoals de grote Duitse dichter Heinrich Heine het uitdrukt. Lopen in de wondermooie maand mei. 

Zondagavond vierden we Luc zijn verjaardag. We fietsten naar huis langs de Kaaksmetehoeve. Over het weiland hingen nevelslierten. De lucht was helder blauw met een enkele ster. En wat een heerlijke lentegeuren. In de verte de rode bakstenen hoeve. Rechts de boterbloemenweide. Daar zagen wij wel eens een vos opduiken. 

Onze trainer Koenraad bereidt zich voor op de twintig kilometer van Brussel. Daarom bouwt hij enkele scherpe versnellingen in. Gisteravond probeerden wij hem bij te houden. In de verte de Kaaksmetehoeve. 

‘Een kilometer eindigt boven op de brug,’ opperde ik.

Gelukkig had ik iets te ruim gerekend en hoefden we niet ook de helling op te rennen. 

‘De bocht heeft mij genekt,’ zegt Elena achteraf. ‘Ik nam hem iets te breed en geraakte uit mijn elan.

Wat is het mooi te lopen in groep. Te genieten van de natuur. Tijdens een versnelling alles geven. Wetende dat we onze trainer hiermee ondersteunen. De gesprekken die we voeren. 

Zondagnamiddag was ik gekluisterd aan mijn telefoon. Op de voet volgde ik de uitslagen van de KAAG-deelnemers aan de interclub. Hoe vaak hebben wij niet zelf meegedaan aan deze wedstrijden. Het is een dag waarop kampers en lopers niet uitkomen voor zichzelf. Maar zich samen inzetten voor een en dezelfde club. 

Deze week keurde Katrien het nieuwe ontwerp van de clubtruitjes. We keken naar de mooie kleur en het ontwerp met de witte strepen. Wat is het goed je verbonden te weten met elkaar. Hetzelfde truitje te dragen. Tijdens een wedstrijd een clubgenoot te herkennen. Samen dezelfde passie te delen. 

 

Johan De Vos

Foto (Veerle) in de hoofding is van Jean Vancampo