KVV Cad/Schol knappe lijst

Na een korte winterse indoor aanloop, waar we vooral de omvang van de deelnemers per wedstrijd als opmerkelijk noteren,  was het 2 weken terug  een eerste veredelde oefengalop met het PK.  Vanaf dit weekend stijgen de belangen stelselmatig met het-een-al-groter-dan-het-andere kampioenschap.

De jongsten in de alle categorieën mochten de spits afbijten, ruw geschat 26 door de VAL geselecteerde KAAG cadetten en scholieren mochten de lokale topsportarena in voor hun Vlaams indoor kampioenschap.  Er bij zijn is al een verdienste op zich want alleen de top per discipline krijgt startrecht in deze hoogstaande eerste echt grote test.

Terwijl de snelle jongens en meisjes zich klaar maakten voor hun 60m reeks mocht Finn de spits afbijten in de zandbak, scholieren ver.  Afwachten wat het zou worden, met toch wel een winters verkouden hoofd nooit leuk zo vroeg al te moeten aantreden.  Finetunen voor doelen later deze winter ook.  Maar de progressie in de aanloop bracht niet alleen 4 nipte maar verre nullen maar ook een geldige 6,38m die deugddoend zilver opleverde.

Joren had een egale reeks in diezelfde zandbak maar de uitschieter van het PK ontbrak deze keer, met een nog steeds knappe 6,18 werd hij 6e.

Helena was nog niets eens goed wakker om in de reeds cadetten meisjes 60 een autoritair strakke 8”03 te klokken, finale.  Alys kon haar niet strakke start niet meer gladstrijken en bleef met 8”60 aan de streep toch ver boven haar 8”38 PR.  Elena, scholieren dames, was vorige week pas voor het eerst in actie gekomen en was van net niet plek 41 op de inschrijflijst naar yes net wel plek 39 geklommen.  Met 8”61 wist ze nog 1 plekje te stijgen in de ranking.  Komt wel goed Elena.

Louis, cadetten jongens, was met 8”03 op 60 en 25”34 aan 200 dubbel PR gelukkig.

Sander Reyns wist zich wel te plaatsen voor de 60m finale en was later op de dag zelfs zilver waard bij het hinkstapspringen 10m78.  

Mathias, en dan springen we naar reeksen 60m scholieren, wist zich na toch wel wat blessureleed toch voor de grote finale te plaatsen.  Tussen het geweld van een heel sterke VAL lichting kon hij daar zijn PR benaderen 7”30.

In hordenland hebben we weer een sterke generatie.

Jan, eerste jaars cadet, kon zich easy plaatsen voor de finale, waar hij met een vet PR 8”86 zelfs het zilver wist te scoren.  Helaas viel het ver heel dicht bij die horden reeds zodat hij daar zijn kansen niet echt optimaal meer kon verdedigen.  Maar het zilver glinsterde, hard werken krijgt altijd…

Luka en horden kort of lang waren al vaak succesvol.  De reeds was een makkie, al was de mama allicht meer stressed dan Luka zelf.  De finale had wel de nodige spanning maar hij kon zijn snor net 3 honderdsten sneller over de streep duwen.  Later op de dag kon hij uit de voorlaatste reeks dat huzarenstukje op de 400m bijna herhalen.  Winnend in die reeks was het nagelbijtend wachten  op de ‘snelste’ reeks. Jammer dat hij zelf niet in die snelste reeks zat want met 1/10e seconde wil ik het nog wel eens zien in dezelfde reeks.  Brons was nu wel een mooie ‘troostprijs’ met een 51”65 als heerlijk PR.

Caroline en Maite waren samen met Ine de scholieren dames die we in de hordenreeksen mochten verwelkomen.  De eerste twee op zoek naar een deugddoend PR, de andere met niets anders dan goud tevreden.  Caroline net geen PR 9”60 Maite net wel PR 9”68.  Maar Ine die ging als een speer controlerend door de reeksen 8”86 en liet niemand haar droom van haar broodje eten, na een spannende reeks kwam er 8”69 achter haar naam op …. Plek 1.  Proficiat Ine.

Ook voor haar zat ver in de zone tussen reeks en finale.  Als jaarranglijst aanvoerster had ze gezonde ambitie.  De sprong zit super, alleen is de plank nog geen zekerheid.  In een hoogstaand veld werd ze na een remonte van 1cm op haar laatste sprong nog heel strak 2e..

Niet slecht voor een middagje TSH.  Zus Alys was in haar horden reeds verdienstelijk met 9”74.  Idara kwam net niet aan een PR bij haar horden.  Met 9”92 haar eindstation.

Mats, ziekjes net voor het weekend, kwam toch met een horden PR aan de streep maar hield het dan wijselijk voor bekeken, rust en er komen nog wedstrijden, zeker als eerste jaars scholier.

De broertjes Finn en Sten mochten hun spierballen laten rollen bij de scholieren kogel.  Sten roterend naar een 6e plek in de finale met 12m96 PR.  Finn krachtig uit standworp met 13m49, goed voor brons.  Als dat finetuning bij aanglijden op zijn plek valt komen er nog mooie afstanden aan voor Finn.

Alex terug na een vervelende zomer mist nog wat basis maar wilde toch zien hoever haar 400 nu al zou dragen.  Awel tot 250-300m super goed, daarna ging het licht full uit.  Niet erg komt wel weer goed.  

Brent en Matho hadden een deal van elkaar te verslaan op hun 400 (wel andere reeks). Matho 62”41 verloor zijn mini clubkampioenschap van Brent 60”40 maar wel beiden vet PR.

Lieke ooit succesvol meerkampster, verspringster en Belgische kampioene hinkstap heeft nu met 400 (en 400h) een nieuwe liefde gevonden.  Na een goed opgebouwde race dook ze voor het eerst onder de minuut en trok ze met een fenomenale laatste rechte lijn het zilver naar zich toe, well done Lieke.

Luca had haar PK kater van zich afgezet en ging nu terug vol aan de zandbak voor hinkstap. Even was het slikken want openen met terug een 0 was het even bang afwachten.  Maar die twijfel sprong ze met een zalig PR 10m27 naar de prullenmand.  Dat het ook nog eens goed was voor brons was een mooie beloning.  Dat het even later niet vol meer draaide op haar 200 zal ze niet super erg gevonden hebben.

Helena, eerder die dag knallend naar een easy finale plekje, had nu wel een opdracht om U tegen te zeggen.  Met alles op een zakdoek van PR kon je geen zekerheid garanderen.  Maar met een knalstart en een adembenemende versnelling halfweg liet ze er geen gras over groeien.  Bam goud en 7”93 voor de boeken.  Proficiat.

Haar 200 was nog meer op haar lijf geschreven, maar daar ook sterke tegenstand.  Ook hier een knalstart, maar als ze haar concurrentes voelde naderen in de laatste bocht liep de turbo een beetje vast.  Brons met een traan.

Sten en polsstok, hij doet het graag.  Wat vorig jaar 3m40 was is nu 3m60 aan het worden.  Constante evenaring van zijn PR.  Al was het vooral ooh en aaah’s als zijn stok hem op 3m80 onverwacht met een salto de lucht in katapulteerde, gelukkig ook oef, netjes op de mat.

Caroline en Lotte waren onze scholieren dames op 200m. Caroline dook met 27”48 3/10e onder haar PR, Lotte was met 28”47 misschien een beetje onder de indruk van de omstandigheden.

Het langste werk op dit KVV was 800m.  Dat is voer voor de JC stal.  Roman, wat zou het zijn als hij wel eens goed start, knabbelde toch lekker 4” van zijn PR, met 2’17.53”?

Leon kon zijn wagentje aanpikken aan de TGV uit Aalst en bolde zo sub 2” (1’59.12”) alweer, binnen op een welverdiende zilveren plek. Proficiat.

De balans is mooi, 26 deelnemers 13 medailles waarbij 3 titels, knappe lijst dus!!

De kampioenschappendans is nu echt aan het rollen.  Volgende week zondag komen met het KVV AC de echt grote Vlaamse kanonnen buiten… en of we er ook  daar hebben, je mag gerust zijn.  Komt dat zien next zondag namiddag in de lokale TSH.

Up to the next

 

 

 

Uitslagen

KAAG video

Podia