BK Masters 22-23 juni

Slechts 3 KAAG master voor de eerste dag van het BK voor Masters in Beveren. Koen beet de spits af op de 400m Horden. Ondanks veel moeite met het juiste ritme over de horden, toch een sterke laatste rechte lijn goed voor een 2e plaats en zilver. En een beetje onverwacht een nieuw PR en Club Record in 1:08,47

Een stevige regenbui verstoorde het polsstokspringen voor de vrouwen. Hierdoor kon geen enkele van de dames hun gebruikelijke niveau bereiken. Carine sprong toch over 2 meter en kon weer een gouden medaille naar huis nemen!
Ronny was als laatste aan de beurt op de 800m. Er werd tactisch gelopen met een trage doorkomst na 400m. Op 200 meter van de streep versnelde 2 concurrenten. Ronny reageerde alert, ging er direct over en liet niemand nog terugkomen. Een mooie verlenging van zijn Belgische titel.

Op zondag dezelfde atleten aan de start, nu versterkt met Jessica. Weer beginnen met de horden. Koen liep voor de eerste maal een 100m Horden. Tot de 8e horden het ritme kunnen houden, de laatste 2 met moeite over geraakt. Toch goed voor een 3e plaatse in 18”79 (-0,5m/s) en weer een nieuw Club Record.

De BvV voor Masters had blijkbaar de goesting bij Jessica doen terugkeren want zowel de 100m als 200m stonden op haar programma. Op beide afstanden een PR, de100m in 13”76 (0,0 m/s) en de 200m in 28”19 (-0,1 m/s).
Carine had dit jaar haar zinnen gezet op de 200m en liep een mooie seizoens beste in 33”56 (+0,6 m/s). Goed voor nog een zilveren medaille.

De 400m bij de mannen is vaak een goed bezet nummer. Ronny moest dan ook stevig aan de bak. Hij liep in een knap persoonlijk record van 55”86 naar de 2e plaats. Hij veegde hiermee een oud Club Record van de tabellen.
Een kleine delegatie maar een knappe balans: 2 Belgische titels, 3 zilveren medailles, 1 bronzen medaille, 3 club records en meerde persoonlijk records.

Zou ook leuk zijn een volgende grote master meeting toch iets meer blauw wit on track te zien, het is zo leuk, en iedereen kan het…

Met dank aan Koen