G-atleten

VOOR WIE?

Mensen met een fysieke beperking laten we graag actief kennis maken met de atletieksport. In de atletiekwereld is dit bekend als G-atletiek (zoals onder de G-sport ook G-voetbal, G-zwemmen, G-hockey, enz…. bestaat). Na een kennismaking kun je lekker doorgaan op recreatief niveau, of op competitieniveau, of zelfs op topsportniveau! Voor elk wat wils dus. Je kunt starten vanaf de leeftijd van zeven jaar en verder is leeftijd geen beperking.

WAT BIEDEN WIJ?

Wij bieden trainingen aan op de volgende momenten:

Woensdag: 16u00 tot 17u30 voor rolstoel-atleten.

Zaterdag: 9u00 tot 10u30 voor stappers met een fysieke beperking.

Zaterdag: 13u00 tot 14u15 voor rolstoel-atleten.

Atletiek heeft veel mogelijkheden en kent verscheidene disciplines. De trainer zoekt samen met jou uit wat je best past of zint. De club heeft uiteraard nog andere trainingsuren voor het groot aantal leden. Indien je dat wil, zal de trainer ook onderzoeken of je ook in deze trainingen verder kunt gaan. Dan volg je wat wij noemen ook een ‘inclusief traject’.

Onze overkoepelende federatie, de Vlaamse Atletiek Liga (VAL) organiseert via meerdere clubs allerlei competities voor G-atletiek, maar daarnaast ook G-recrea. Die laatste naam spreekt voor zich en staat voor diverse speelse vormen van atletiek. Ook daarin zal onze club je de weg wijzen.

TRAINER:

Mieke Van Thuyne – A-trainer van de VAL.
Mieke traint ook de Belgische top van de G-atletiek.
Natan Decoutere.

WAAR:

Trainingen gaan door op de buitenpiste van de Blaarmeersen bij droog weer. Trainingen gaan door in de Topsporthal bij regen. Toegang Topsporthal is 1,25 euro per training (een beurtenkaart van 10 beurten is verplicht), maar Mieke zal zelf een kaart aankopen en de atleten betalen dan gewoon hun inkom aan haar. Op die manier moet niemand beurten betalen die hij of zij dan niet kan benuttigen)

Indien de piste op de Blaarmeersen niet beschikbaar is, gaat de training door in de topsporthal. Indien deze ook niet beschikbaar is doen we de trainingen in de Blaarmeersen zelf. Op die manier kan de training altijd doorgaan.

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

Op de Zuiderlaan, met je gezicht naar de Topsporthal, rij je links ervan de Blaarmeersen binnen. Na de slagboom neem je de eerste straat links. Daar ligt de atletiekpiste aan je rechterhand. Je kan je auto parkeren op een ruime parking iets verder na het eerste kruispunt. Dan ben je op ongeveer 300 meter van de ingang van de atletiekpiste. Indien je omwille van je beperkte mobiliteit toch dichter bij de piste wil rijden, kun je via ons die toelating vragen aan de Blaarmeersenverantwoordelijken.

Trainingsuren

  • Woensdag16:00 – 17:30
  • 09:00 – 10:30
  • 13:00 – 14:15

Vergunningsaanvraag

Inschrijvingen worden via ons onlineplatform Twizzit geregeld. De inschrijvingslink kan u verkrijgen via kaag@atletiek.be .