Benjamins, Pupillen en Miniemen: Meer Informatie

WIE?

Het gaat om drie leeftijdscategorieën:

  • Benjamins (worden 8 of 9 jaar), zitten meestal in het 2de of 3de leerjaar.
  • Pupillen (worden 10 of 11 jaar), zitten meestal in het 4de of 5de leerjaar.
  • Miniemen (worden 12 of 13 jaar), zitten meestal in het 6de leerjaar of het 1ste secundair.

TRAININGEN

In al deze categorieën wordt zoveel mogelijk polyvalent getraind. Dit wil zeggen dat alle atletiekdisciplines aan bod komen: springen, werpen en lopen. Bij de allerjongste groep, de benjamins, leren we spelenderwijs de verschillende disciplines kennen, bij de pupillen besteden we al meer aandacht aan de technische uitvoering en de miniemen kunnen indien relevant een specialisatietraining krijgen van een disciplinetrainer.

WEDSTRIJDEN

KAA Gent is een club waar zowel de recreatieve als competitieve atleet zijn gading vindt. Dat geldt ook voor de jeugd. Meedoen aan wedstrijden is dus zeker niet verplicht.  Iedereen zal wel aangemoedigd worden om deel te nemen aan de eigen wedstrijdorganisaties.

Elke maand krijgen de atleten een kalender met daarop de wedstrijden waar we in groep naar toe gaan.

Er bestaan drie soorten wedstrijden:

  • Veldlopen (van oktober tot maart)
  • Indoorwedstrijden (van december tot maart)
  • Outdoorwedstrijden (van april tot september)

Om de atleten die geregeld aan wedstrijden meedoen te stimuleren, hebben we een clubklassement opgericht, waar zowel de deelname als de prestatie meetelt. Op het einde van elk jaar worden per leeftijdsgroep de clubkampioenen gehuldigd, voor zowel het veldloop-, indoor- als het outdoorseizoen.

ANDERE ACTIVITEITEN

Naast de trainingen en de wedstrijden organiseren we ook andere activiteiten zoals twee sportkampen (één in de paasvakantie en één in de zomervakantie), een zeetraining (in maart), een Sinterklaasfeest en een Halloweentraining, en een infovergadering voor ouders van nieuwe atleten bij de start van het seizoen.

CONTACTPERSOON

Bij eventuele vragen, problemen, onduidelijkheden of dergelijke kan je steeds contact opnemen met de jeugdverantwoordelijke : Sofie Timmermans (sofie.timmermans@fulladsl.be).

Jeugdkamp

Informatie voor het jeugdkamp kan op deze pagina gevonden worden.

Vergunningsaanvraag

Inschrijvingen worden via ons onlineplatform Twizzit geregeld. De inschrijvingslink kan u verkrijgen via kaag@atletiek.be .

Jeugdcriterium

We streven ernaar om de jeugdatleten aan een minimum aantal wedstrijden te laten deelnemen. De individuele prestaties zijn hier van geen belang zodat iedere atleet op zijn niveau in aanmerking komt voor het criterium.

Alle atleten die aan één (of beide) criteria voldoen, zullen op het einde van het seizoen gehuldigd worden.

Het volledige reglement kan vind je hier.

Gedragscode

De Panathlon-verklaring legt heldere gedragsregels vast bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport. Deze gedragscode is gebaseerd op een visie van openheid, gelijkwaardigheid, respect en vertrouwen en wordt ondertekend door alle jeugdbegeleiders. Bij aanvang van het sportjaar ontvangt elk lid een exemplaar met de elementaire gedragscode.

De hele Panathlon-verklaring lees je hier.