Reglement Jeugdcriterium

Doel

We streven ernaar om de jeugdatleten aan een minimum aantal wedstrijden te laten deelnemen.
De individuele prestaties zijn hier van geen belang zodat iedere atleet op zijn niveau in aanmerking komt voor het criterium.

Alle atleten die aan één (of beide) criteria voldoen, zullen op het clubfeest van KAAG in november gehuldigd worden.

Winter

Voor elke deelname aan een cross of indoorwedstrijd, die deel uitmaakt van de door KAAG opgestelde winterkalender, verdient de atleet 1 punt.

Je kan maar 1 punt per weekend verdienen. Doe je meer als 1 wedstrijd in een weekend, wat we zeker niet aanmoedigen en enkel uitzonderlijk kan na overleg, dan moet je kiezen welke meetelt.
Het vereiste minimale aantal deelnames kan in de winter een samenvoeging zijn van deelnames aan crossen én indoorwedstrijden.
Afhankelijk van de categorie waarin je deelneemt, is er wel altijd een minimum van 3, 4 of 5 veldlopen nodig én deelname aan minstens 1 indoorwedstrijd die georganiseerd wordt door KAAG.

De atleten zijn vrij om aan meer dan het minimum aantal wedstrijden deel te nemen, maar probeer een goede middelweg te vinden, trainers helpen u hierbij graag.

Criteria:
Benjamins6 wedstrijden, waarvan minstens 3 veldlopen én minstens 1 eigen indoorwedstrijd aanvullend met indoor en/of cross van de KAAG kalender.
Pupillen: 8 wedstrijden, waarvan minstens 4 veldlopen én minstens 1 eigen KAAG indoorwedstrijd aanvullend met indoor en/of cross van de KAAG kalender.
Miniemen: 9 wedstrijden, waarvan minstens 5 veldlopen én minstens 1 eigen KAAG indoorwedstrijd aanvullend met indoor en/of cross van de KAAG kalender.

Voorbeelden geldige criteria pupillen: 6 crossen, 1 indoor van kalender + 1 indoor KAAG, 4 crossen en 2 indoor van kalender + 1 eigen KAAG indoorwedstrijd

Voorbeelden niet-geldige criteria pupillen: 6 indoor + 2 crossen of 5 crossen + 3 indoor zonder indoor KAAG

Zomer

Voor elke deelname aan een pistewedstrijd, die deel uitmaakt van de door KAAG opgestelde zomerkalender, verdient de atleet 1 punt.
Afhankelijk van de categorie waarin je deelneemt, is er een minimum aantal wedstrijden waaraan je dient deel te nemen en voorwaarden/criteria per wedstrijd om uiteindelijk laureaat te worden. 

Inclusief in dit aantal vragen we u ook om deel te nemen aan BVV (pup/min kwali en/of eventuele finale) of minstens één van volgende grote wedstrijden (PK, PK MK, PK afl) en 2 interregio wedstrijden

De atleten zijn vrij om aan meer dan het minimum aantal wedstrijden deel te nemen of andere dan op de KAAG jeugdkalender, doch graag altijd in overleg met de trainers.  Deze Wedstrijden komen echter niet in aanmerking voor het zomercriterium.

Het is ook niet de bedoeling om bij elke wedstrijd aan alle disciplines op het programma deel te nemen (als er vb 5 disciplines voorzien zijn moet je die niet alle 5 daarom ook doen, uitzondering bij MK)  less is more, overleg met uw trainers.

Criteria:
Benjamins: 6 wedstrijden met minstens 1 loop- en kampnummer, minimum 2 nummers per wedstrijd = 1 punt.

Pupillen: 8 wedstrijden met minstens 1 loop- en kampnummer, minimum 2 nummers per wedstrijd = 1 punt.
Miniemen: 9 wedstrijden met minstens 1 loopnummer en 2 kampnummers, minimum 3 nummers per wedstrijd = 1 punt.