Leielopers

WIE?

Al wie van de loopsport in de eerste plaats een ontspanning en een gezonde bezigheid wil maken is welkom bij de Leielopers. Rustige tot meer intensieve vormen van duurloop is onze hoofdactiviteit. Maar… er zijn verscheidene niveau’s. Voor elk wat wils dus.
Je bent lid van KAAG, betaalt een lidgeld, maar je krijgt geen wedstrijdnummer bij de VAL.

WAT BIEDEN WIJ?

Drie maal per week, dinsdag en donderdag van 18u30 tot 20u00 en zondag van 10u00 tot 12u00 ben je welkom om te trainen op een niveau naar keuze. Elk niveau vormt een groep. Je kan op ieder moment van groep wisselen naargelang je conditie evolueert en jouw ambitie om je grenzen te verleggen. Binnen iedere groep wordt er door de begeleider bovendien ook nog een onderscheid gemaakt tussen diegenen die zichzelf een hoger tempo opleggen en diegenen die het wat rustiger aan willen doen. Iedere groep respecteert het motto ‘samen uit, samen thuis’.

Dit jaar organiseert de club vanaf krokus een mogelijkheid om je in te schrijven voor een bepaald doel: vb. naar de 15 km van Brugge , of naar een halve marathon of zelfs naar een eerste marathon. Ook overstappen van het huidig niveau naar een hoger niveau.

Een trainer zal je eenmaal per week begeleiden en geeft je opdrachten om binnen jou groep af te werken.

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

Op de Zuiderlaan, met je gezicht naar de Topsporthal, rij je links ervan de Blaarmeersen binnen. Na de slagboom neem je de eerste straat links. Daar ligt de piste aan uw rechterhand. Je kan je auto parkeren op een ruime parking iets verder na het eerste kruispunt.

BEGELEIDING

HOOFDVERANTWOORDELIJKE

Pascale Mooren

GROEP 1:

Er wordt gelopen aan 8 tot 9 km/u voor initiatie, plezier, gezondheid en sociaal engagement. Duurlopen, intervalversnellingen, heuvelloop ( van praattempo tot niet kunnen praten).

Hoofdbegeleiders: Pascale Mooren en Guy Gaelens, hulpbegeleider: Lut De Man.

GROEP 2:

Hoofdbegeleider Rita Van Avermaet geeft duurloop, interval en krachttraining.

Doel: op de eerste plaats sociaal. Dit omvat ook gezamenlijk zwemmen, fietstochten en joggings. Rustige lopers worden begeleid. Lange afstanden worden begeleid.

Hulpbegeleider is Nicole Vermeulen. Basissnelheid is 8 tot 9 km/u.

GROEP 3:

Ontspannen lopen voor ’t plezier aan ongeveer 9,5 km/u. Een combinatie van 2/3 duurlopen aan praattempo en intensievere stukken met versnellingen. Er wordt gelust.

Hoofdbegeleider: Eddy Boesman, hulp: Dirk Gyselinck en Dirk De Keyser

GROEP 4:

Verschillende vormen en intensiteiten in 2 à 3 groepen. Samen: trage duurlopen aan gemiddeld 9,5 en 10 km/u. Ook voorbereiding voor gezamenlijke halve marathons en marathons.

Hoofdbegeleiders: Ria D’Oosterlinck en Bernard Dangreau. Hulp: Roland Bruneel, Wim Van Parijs en Guy De Bruyne.

GROEP 5:

11 tot 12 km/u voor trage duurlopen. Alle vormen en intensiteiten. Verscheidene lopers doen halve marathons en marathons.

Hoofdbegeleider: Luc Brusseel

INDIVIDUELE TRAINER:

Eddy Dierckens geeft van maart tot november trainingsadvies op dinsdag.

Trainingsuren

  • 18:30 – 20:00
  • 18:30 – 20:00
  • 10:00 – 12:00

running&co

Vergunningsaanvraag

Inschrijvingen worden via ons onlineplatform Twizzit geregeld. De inschrijvingslink kan u verkrijgen via kaag@atletiek.be .

Start-to-run

Voor al wie de goesting of de behoefte voelt om (opnieuw?) te beginnen met lopen. En die dat wil doen op een veilige en gezonde manier.

Voor al die mensen organiseren we elk voorjaar enkele start-to-run sessies. Meer informatie hierover kan je hier vinden.

Hou zeker ook de nieuwsberichten en de nieuwsbrief in de gaten.